Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Valaki adna erre választ?

Valaki adna erre választ?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy vannak céljaid mert biztos...Na és ha elérnéd? :) minden jó lenne..és utána? Elhiszed h vágynál a "rosszra" is..Mint ahogy mindenki szeret néha depressziós lenni mert kell az is...Ennek keresem az értelmét.Ennyi lenne hogy megéljünk jót is rosszat is? Nekem nem volt túl jó eddig az életem..most hogy elértem amit akarok "jó" minden mi legyen? Kezdődik újra és újra majd ez a körforgás...nincs mi vezéreljen már...Szóval mi értelme? Sokáig azt hittem hogy segítsünk másokon és e szerint éltem is...Na de ha minden jó lenne a világban utána? Talán a szerelem lenne? Hisz ahhoz nincs hasonló vagy ellentéte mint pl szeretet-gyűlölet stb....

2016. dec. 2. 21:31
 1/7 anonim ***** válasza:

te tetted fel az előzőt is? szerintem, ha a saját vélod elérted a legboldogabbá már csak az tehet, vagy mégboldogabbá, ha másoknak is segítesz a céljaik elérésében, sok olyat hallottam, hogy emiatt lett valaki tanár vagy valami hasonló, hogy előre segítse a diákokat a céljaik elérésében.

dehát elérted most amit akartál vagy nem?

2016. dec. 2. 21:40
 2/7 A kérdező kommentje:

Én tettem fel igen...és nagyon szépen köszönöm a válaszod...:)))

Mint mondtam úgy éltem h segítsek másokon mindvégig jobb élet reményében de úgy se tart semmi jó örökké szóval ennek sem láttam értelmét...de arra sosem gondoltam hogy a céljaik elérésében.:)

Közel jártam pedig hozzá :D

Nagyon szépen köszönöm!! :)

2016. dec. 2. 21:49
 3/7 anonim ***** válasza:
Nincsmit :D és sok sikert :)
2016. dec. 2. 22:09
 4/7 A kérdező kommentje:
Na és a szeremmel kapcsolatos dologra valamit tudsz mondani esetleg? :D
2016. dec. 2. 22:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerelem? hát abban még nem volt részem, viszont azt tudom, hogy a mai fiatalok többsége azt hiszi ez a megoldás mindenre, azért kezdenek el előbb belekezdeni dolgokba, szerintem a szerelem is fontos az életben, de képzelj el egy kört, ami felvan osztva cikkekre, a szerelem csak 1 körcikket tesz ki (ilyen pizza szelet szerűséget) szerintem :D de azért van mellette más is, ha megvan az összes pizzaszelet, teljes az a pizza azaz az életed :D és te vagy a világ egyik legboldogabb embere, de ugye a pizzára azt teszel, amit akarsz, szóval lényegében te döntöd el mitől lesz boldog életed :)

17F

2016. dec. 2. 23:46
 6/7 Krisz85 ***** válasza:

hadd elemezzem ezt egy kicsit:

privát véleményem az, hogy aki önzetlenül és céltalanul segít állandóan másoknak, az alapjában véve szeretetre szinte teljesen képtelen ember, rengeteget töltöttem ilyen emberek társaságában és rájöttem erre már jó rég. Ez nem baj, nem gonoszak, ez puszta tény. Természetesen a többségük, kivétel mindenhol akad.

Tegyük fel hogy vannak céljaid mert biztos...Na és ha elérnéd? :) ----------> mindig vannak és kellenek új célok, van hogy a célok elérése generálja a következő, még nagyobb célt, amikor mersz nagyokat álmodni, tudod, mikor megvan a középfok simán egy nyelvből és rájössz, hogy akár miért is ne lehetne meg a felsőfok?! vagy egy másik nyelvből a középfok?! nem túl jó példa, de remélem érted mire gondolok. nincs olyan, hogy elértem valamit és hátradőlök és élvezem a gyümölcseit, mert amiket élrész az életben, általában állapotok, semmi sem maradandó, semmi sem örök, hiába a célod egy bmw, azt karban is kell tartani, hiába célod a tudás, idővel felejted, azt is karban kell tartani, ilyen az élet, el kell fogadni ,vagy nem elfgoadni és szenvedni tőle.

minden jó lenne..és utána? Elhiszed h vágynál a "rosszra" is..Mint ahogy mindenki szeret néha depressziós lenni mert kell az is...-------------------> nem mindenki szeret depressziós lenni, hány embert látsz aki kényszeredetten vihorászik belőle meg legszívesebben sírna, még az is lehet, hogy éjszakánként sír is. Nem kell vágyni a rosszra, történik az magától, egyszerűen azért, mert egyrészt nem vagy jövőbe látod, hogy előre ki tudd küszöbölni azokat.

Ennek keresem az értelmét.Ennyi lenne hogy megéljünk jót is rosszat is? -----------> igen, ez az értelme, szükséges megélni mindkettőt, az egyiket nem becsülöd meg /jót/ igazán ha nem éled meg a másikat /rosszat/ , a másiktól nem félsz majd igazán és próbálod kerülni /rosszat/ ha nem éled át igazán a másikat / jót/

Nekem nem volt túl jó eddig az életem..most hogy elértem amit akarok "jó" minden mi legyen? Kezdődik újra és újra majd ez a körforgás...nincs mi vezéreljen már...Szóval mi értelme? Sokáig azt hittem hogy segítsünk másokon és e szerint éltem is...Na de ha minden jó lenne a világban utána? Talán a szerelem lenne? Hisz ahhoz nincs hasonló vagy ellentéte mint pl szeretet-gyűlölet stb....

----------------------> na ezért szeretem igazán a buddhizmust részben, mert ők nem azt mondják, hogy változtasd meg a világot és a másikat, hogy minden jó legyen, fordulj belfelé, próbáld fejleszteni magad és Te legyél jó, és ha mindenki így tenne megváltozna a világ. mennyivel másabb gondolat, nem?!

ha élértél valóban mindent amit szerettél volna igazán, az jó, nem lesznek maradékok az életedben ha már nem leszel , ez nem baj, nagyon is jó, van is az a mondás, "csak jó életet követhet, jó halál"

2016. dec. 3. 09:42
 7/7 anonim ***** válasza:

"Mint ahogy mindenki szeret néha depressziós lenni mert kell az is."

Ez hülyeség! Miért kellene a depresszió? Sok olyan dolgot írtál, amivel nem értek egyet.

"Elhiszed h vágynál a "rosszra" is"

Nem. A rossz nem más, mint más ellen elkövetett igazságtalanság, akár hazugságként, akár csalásként, akár lelki vagy testi bántalmazásként esetleg ezek veszélyeztetéseként. Pl. ha átmész piroson, akkor azért büntetnek meg, mert veszélyeztetheted saját és mások életét, egészségét. Éjszaka meg ezért rakják be sárga villogósra a lámpákat, hogy ne kelljen sokat várni, hiszen ha akkor mennél át pirosban, akkor nem veszélyeztetnéd senki életét, így nem követnél el amúgy sem bűnt ha akkor átmennél pirosban. (Te pirosban soha se menj át, mert az a lámpa nem véletlenül piros akkor.)

És tudod, akármilyen szereket is fogyasztasz, azokkal csak magadnak ártasz. épp ezért ha így akarsz rossz lenni, hogy pia+drog+stb, akkor csináld, ameddig másnak nem lesz kára belőle. Pontosabb azt ajánlom, hogy ne csináld, ha ha mégis ellenállhatatlan kényszert érzel, akkor csak azokat csináld, amik max neked árthatnak. Amennyiben agresszív leszel tőlük, akkor már a társadalom is megsínyli a te kis rossz szokásaidat. Azaz azt csinálhatsz, amit akarsz. Tiéd a világ, oda utazol, ahová csak akarsz. Azt sportolsz, amit csak akarsz. És a hobbid is az lehet, amit csak akarsz. Csak ne veszélyeztesd azzal mások életét, egészségét, akár élőlényről van szó, akár mások tulajdonáról. Azt csinálsz amit akarsz, csak ne árts vele másnak se közvetlenül, se közvetve!! Azt viszont sajnálom, hogy te csak úgy bírod elképzelni az életed, hogy rosszat teszel. Szar volt az életed, és bár nem tudom mitől, de az biztos, hogy ha már én rosszat kéne hogy tegyek, akkor visszaadnám azoknak a szenvedésem, akiktől kaptam. Ez az, amit amúgy sosem értettem. Vernek valakit gyerekként, terrorizálva van, aztán megverik a suliban, és később beáll abba a bandába, akik megverték, és olyan lesz mint ők. Az apjára meg anyjára sem haragszik, amiért tönkretették a gyerek korát. Hát b+ nekem eszembe sem jutna beállni azok közé beállni, akik bántottak valaha is! És jópofizni azokkal, akik szemetek voltak velem és baszogattak. Eszembe sem jutna olyanná válni mint ők, és más olyan embert bántai, akiről tudom, hogy tök rendes, vagy éppen soha nem bántana senkit. Nem értelek, hogy miért érzel kényszert átállni azok közé, akik bántottak téged, és miért akarsz te is rosszat cselekedni. Ha rosszat akarsz tenni, akkor menj és verd szét a pofáját azoknak, akik bántottak. Bosszuld vissza, hisz te is tudod, hogy k*r*vára bánt, hogy sok rosszat kaptál tőlük. Ha rossz akarsz lenni, akkor lehetsz "legálisan" rossz, mégpedig hogyha a rosszakkal leszel rossz. Nem feltétlen úgy hogy beszólogatsz nekik, mert akkor rádszállnak és kikészítenek, még akkor is ha jogos a beszólás. Egyszerűen ilyen f*@*szok. De te magad erőt vehetnél magadon, és a sérelmeidet lerendezhetnéd azokkal, akiktől tudod, hogy gonoszak. Visszaadhatnád a fájdalmadat azoknak, akiktől kaptad ok nélkül. És nem olyanokat bántani, olyanokra hárítani a sérelmeidet, akik teljesen ártatlanok. Persze én azt javaslom, hogy még ilyen se legyél, legyél jó, amennyire csak lehet. De ha mindenáron gonoszkodni akarsz lenni, és kiadni az agressziódat, a lelki fájdalmadat, a haragodat, a kegyetlenségedet, akkor a haragodat azok felé fordítsd, akik valójában is gonoszak, esetleg akik ok nélkül bántottak, megvertek. Elhiszem, hogy unalmas az életed, meg nincs mit csinálnod, de ha már fel akarod pörgetni valamivel, akkor ne a még viszonylag elfogadhatóan viselkedő társadalom ellen cselekedj, hanem néhány b*@*szogatás hülyét csinálj ki. Amúgy is izgalmasabb rosszak ellen harcolni, és még igazságos is. Olyan meg sosem lesz, hogy minden jó lesz a világban. Mert mindig is lesznek betegségek, balesetek, katasztrófák, és defektes agyú társadalomellenes, a jó dolgok ellen lázadó emberek, akik a színvonalt lehúzzák. És Magyarországon a helyzet sok esetben a jótól távol van. A célod lehet az, hogy pénzt gyűjtesz, veszel egy kertes házat egy jó nagy udvarra, és ott mindenféle zöldségeket/gyümölcsöt termesztesz. Megtanulhatsz iszonyat jól sütni/főzni, és a legfinomabb ételeket elkészíteni. Célod lehet, hogy jó sportoló legyél, akármiben is. De a festés is lehet a hobbid, vagy otthon zenéket is készíthetsz, vannak már ehhez programok. Vagy letölthetsz egy jó játékot, és játhatsz vele. Ezek mind mind olyan dolgok, amiket csinálhatsz, ahelyett, hogy rossz lennél. Te mindig legyél jó, mert ku*r*vára nagy igazságtalanság ártatlan embert bántani! Akármi lehet a célod és a hobbid azok közül amiket felsoroltam, csak ne árts vele másoknak.

(Ha félre értelmeztem a kérdésedben írtakat, és te nem akarsz rossz lenni, akkor bocsi.)

2016. dec. 3. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!