Miért nem tudok este aludni?
A probléma az hogy etse képtelen vagyok elaludni.
Általában éjfél után tudok elaludni előtte ritkán, mivel pörög az agyam. Este 8-tól éjfélig vagyok a legaktívabb.
Zeneparódiát írok, videót szerkesztek hogy tanuljam a vágóprogram kezelését, tervezem a jövőmet, angolt tanulok.
Probáltam már enélkül lefeküdni, semmi nem lett belőle. Képtelen voltam aludni. Napközben 6-6:30-kor kelek, 9-ig nyúzott vagyok, majd 10-11-től 3-ig mint akit bedrogoztak úgy pörgök. 3-tól 7-8 óráig megint nyugi, majd 8-tól éjfélig pörgök.
Kreatívabb vagyok, csomó gondolat jut az eszembe, hogy mit hogy kellene csinálni, és hogy hogyan is fogom tudni azokat elérni.
Csak akkor alszom el hamarabb hogyha előtte jól lefáradok. De utóbbi időben a lefárasztáshoz szükséges idő is megnőtt. Korábban 20km-t tekertem egy nap, és elfáradtam, most ugyanaz a táv meg sem kottyan. Ráadásul telesedik az idő, így a bicikli is megy lassan a garázsba.
Pl most is mivel nem tudok aludni, poénból megírtam egy paródiát, amivel a harmadával készen is vagyok, kb 40 perc alatt.
MIért nem tudok aludni?
17/F
Dicsekszel vagy panaszkodsz?
Van kertetek? Ásd fel napközben. Hidd el, este 9 kor tuti aludnál.
Am ezt szokta meg a szervezeted es nem faradsz el kellokepp.
Mert pocsék a belső órád beállítása. Valahová máshová kellett volna születned, ahol az az időszak a nappal. Mondjuk Amerikába.
Ez van.
Én 33 éves vagyok. Még mindig ettől szenvedek. 17 évesen 11 óra után tudtam csak tanulni bármire is, mert csak akkor fogott az agyam. Most is így van. Bár szerencsémre már kezdek álmos lenni. De mondjuk tegnap este fél 2-ig barkácsoltam. Reggel meg kelni kell...
Szokd meg. Vagy változtasd meg az órád. Kényszerítsd ki magadnak, hogy korán lefekszel, alszol, stb. Amikor eljön az alvás idő akkor tégy erőszakot magadon és feküdj a sötét csendes szobádban amíg el nem alszol. Kapcsolj ki minden elektromos kütyüt és várd az álommanót. Minél tovább csinálod annál korábban alszol el, stb...
Azért, mert kamasz vagy, ez a bioritmus ilyenkor eléggé normális. Lehet itt okosságokat mondani, hogy állj át a társadalom által elvárt időbeosztásra, de igazából az a jó, ha a saját bioritmusodhoz tudod igazítani a teendőidet. Ha az a gond, hogy nem alszol eleget esetleg iktass be egy nap közbeni alvást 3-kor, hátha segít.
Persze próbálkozhatsz este relaxációval, nyugis zene hallgatásával, langyos tej ivással.
Én kamasz koromban hasonlóan voltam, este pörgött az agyam ezerrel. Mióta dolgozom, gyerekeim vannak, meg elmúlt a kamaszkorom persze :-), már este nyolckor is képes vagyok elaludni 3 perc alatt. De a párom a mai napig ezzel szenved, este nem bír aludni akármit csinál, hajnalban meg felveri a család, eléggé szenved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!