Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem tudom eldönteni hogy...

Nem tudom eldönteni hogy mihez értek igazán, és persze megöl a félem hogy nem leszek sikeres. Valaki ismeri ezt az érzést?

Figyelt kérdés
Sokáig énekesnő akartam lenni,de azt hiszem nincs különleges hangom,ezért erről lassan le is mondok.Sokáig a művészet érdekelt,elég jól is megy,elvégeztem a művészetit,de ez már nem "elégít ki" ..Nem tudom mibe fogjak,mi lehet ami igazán az enyém,és nagyon jó lehetek benne...

2016. okt. 23. 21:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Senki nem ért semmihez, amíg nem tanul meg valamit.

Végezz el valami sulit, talán segít majd a karrieredben. Művészetre meg éneklésre nem azt mondom hogy lehetetlen, de nem túl stabil alapozni.

2016. okt. 23. 23:22
 2/3 A kérdező kommentje:
Persze,csak nem tudom mi az ami igazán menne nekem,mert eddig azt hittem hogy ezek azok.Vagy valami hasonló jellegű dolog
2016. okt. 24. 09:38
 3/3 2*Sü ***** válasza:

> nem tudom mi az ami igazán menne nekem

Nem jó a felvetés. Ne azt keresd, ami menne neked, hanem azt, ami érdekel.

A siker nem cél. A cél az, hogy az ember megtalálja azt, amihez van érzéke, amit szívesen csinál pusztán önmagáért. Mihez kezdenél, ha milliomos lennél, már megkerülted volna többször a földet, ki is buliztad magad egy életre. Mindezeket megunva mivel foglalnád el magad? Mi az, amit akkor is szívesen csinálnál, ha se pénzt nem kapnál érte, sem elismerést? Ezt kell megkeresni. Nem biztos, hogy könnyű, de lehet hozzá közelíteni.

Pl. jó kiindulópont, hogy melyik tantárgy ment a legjobban a suliban, amit szerettél is, amit nem azért tanultál, hogy jó jegyet szerezz, hanem azért, mert valóban érdekelt.

A siker egy dolog. Ha valamit valóban szívvel-lélekkel csinálsz, és van minimális érzéked, meg persze sok-sok kitartásod, szorgalmad, abban fogsz sikereket elérni. Hogy kisebbeket, vagy nagyobbakat az nem számít igazán. A sikeres emberek sem boldogabbak feltétlenül. Ne sikeres, hanem elégedett akarj lenni. Elégedett akkor is lehetsz az életeddel, ha nem leszel különösebben sem gazdag, sem híres. De lehet gazdag és sikeres úgy, hogy az életedet úgy látod, mint a poklot.

Ez egyik fő probléma a mai fiatalokkal – szerintem –, hogy az az elképzelésük a világról, hogy minden könnyedén és egyszerűen megy. Mondjuk az illető elkezd gitározni tanulni. De mikor egy hónap után sem tudja tökéletesen lefogni az F akkordot, akkor feladja, hogy ez nem megy. Nem, egy hónap után valószínű nem fog menni. Nem azért, mert tehetségtelen vagy, hanem mert a megfelelő szintre jutához kellő idő, energia, kitartás szükséges. A sikerhez vezető út kudarcok sokaságával van kikövezve. De a legtöbb fiatal az első, vagy a második nagyobb akadály után feladja.

2016. okt. 24. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!