Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Egyszer halucináltam?

Egyszer halucináltam?

Figyelt kérdés
Sosem drogoztam, és nem is ittam akkoriban még alkoholt, 17 éves lehettem körülbelül, extra depressziós és szorongós korszakomban voltam, és 5 órákat aludtam átlagosan, és egyszer a helyi buszra felszálltam, és felszállt egy srác a buszra, eltelik két perc, és jött egy ugyan olyan srác, és így meg is lepődtem, hogy jé, nem is tudtam, hogy ennek a srácnak van ikertestvére, ez után pár perc, és felszállt mégegy olyan srác a buszra, én pedig néztem, hogy hármas ikrek, jó ég, iylet sosem láttam még! :O Eltelt körülbelül 2 hét, és hívtak egy pincebuliba, és ott volt ez a srác, akik (hármasikrek), én pedig rákérdeztem a srácnál, hogy hallod, nem is tudtam, hogy vannak ikertestvéreid! Ő pedig mondta, hogy neki nincs is testvére, miről beszélek? Ez egy viszonylag ks falu, tehát még az sincs, hogy kevertem, ráadásul a srác hosszú hajú "rocker" és összekeverhetetlen. Szóval ezek szerint a két testvére akiket láttam nem léteztek, ezek szerint halucináltam. És akkro msot erre szeretnék választ kapni... Elmebeteg vagyok, ekkora halucinációkra képes az ember? Mi lehet az okat, van okom bármitől is félni? Ez évekkel ezelőtt volt, de mégis... Aki tud bármiylen racionális magyarázatot, az légyszíves írja le, tényleg nem trollkodás ez a poszt, valóban megtörtént velem.

2016. szept. 16. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Akár a krónikus kialvatlanság, akár az akut dehidratáció is okozhat hallucinációt.
2016. szept. 17. 16:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Keveset is ittam akkoriban, lehet a kettő ötvözete, de ilyen mértékben, hogy szó szerint ott láttam két embert, aki valójában nem is létezik? :O
2016. szept. 17. 18:02
 3/6 elwera válasza:
Szerintem előfordulhat néha gyeekként, fiatalként. Lehet ez akár átmeneti oxigénhiány, vérnyomás leesés, akármi miatt is. Az agyunk furán működik. Én is hallucináltam már. A párom pl gyerkkorában azt halózta hogy egy rajzfilm szörny van a galérián. Ilyedtében lerohant az anyjához és nem mert visszamenni aludni :)
2016. szept. 18. 04:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Életem egy szakaszában (35 évesen) rendszeresen másfél-két órákat aludtam. Pontosan a durva hallucinációk miatt kaptam észbe, és kezdtem normális életvitelbe.
2016. szept. 18. 08:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem, de én nem voltam gyerek, tehát nem arról van szó, hogy kitaláltam esetleg egy füllentést, és végül elhittem, hanem tényleg. Tehát 17 évesen napi 4 órákat aludtam, a buszon mindig álltam és túlzsúfolt volt, reggel kávéval indítottam, és nem ettem reggelit, és nem is ittam eleget,+depresszió+szorongás. Nem tudom, így ezeket leírva elképzelhető.
2016. szept. 18. 12:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Teljesen elképzelhető. Néha van olyan hetem, hogy csak 3-4 órákat alszom esténként. Hét vége felé néha olyan, mintha szólna valaki hozzám, meg mozgó embereket v állatokat látok a szemem sarkából. egyszer pl nem aludtam 2 napig, és azt képzeltem, h egy macska van bent a cégnél, láttam az irodában. Aztán erre éhes lettem, mert megéreztem halványan a macskakaja szagát :D ilyenkor egyértelmű a hallucinálió, mert akkor pl az azóta meghalt macskánkat láttam.
2016. szept. 20. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!