Sztetek egy ember fejlődhet barátok nélkül is?
szerintem fejlődhet, bár társas kapcsolatok terén egyértelműen nem...
mondjuk ha teljesen társaság mentesen él, akkor nem is tudom hogy él...
minden embernek lehetnek baratai, csak lehet, hogy nem megfelelo tarsasagban van..
most olvastam egy dokumentumot, miszerint lehet egy ember egy adott tarsasagban egy utolso looser, egy masik tarsasagnak viszont a feje. Ez attol fugg, hogy mennyire ertekelik az adott kozossegben, mennyi kozos pontja van a kozosseg tagjaival. A nagyon egyedi emberek szoktak kilogni, akiknek furcsa eletmodot elnek. Ez nem azt jelenti, hogy nem normalisak, csak kulomboznek a tobbitol, esetleg egyedi a gondolkodasmodjuk. ezt lehet ertekelni is, hiszen ott az ero, ahol osszetartas van meg mindenki masban jo.
egyebkent, igen fejlodet az ember, baratok nelkul is, hiszen ott vannak a szulok, akiktol az alapveto kommunikacios keszseget sajatitjuk el, plussz a szokasok, meg minden. van baj, ha a szulok valamit elrontanak az elejen(nem nyujtanak kello figyelmet, nem adnak onbizalmat, stb). azt nagyon nehez helyrehozni...es a gyerek szocializacios folyamatainak rovasara megy.(bocs nem tudok ekezettel irni ezen a billentyuzeten)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!