Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tanuljak, hmmmm?

Hogyan tanuljak, hmmmm?

Figyelt kérdés

én akarok tanulni, de amikor arra gondolok, hogy na most leülök és tanulok, csak előtte megnézem azokat a fórumokat amiket rendszeresen nézek. aztán eltelik 10 perc, meghallgatok egy zenét, aztán még egyet, megnézek egy videót, aztán még egyet, és már 3 óra eltelt :D

neked mi segít abban, hogy tanulj? mi a motivációd?

2010. ápr. 18. 23:49
 1/7 anonim ***** válasza:

Azzal nyugtatom magam, hogy csak elkezdeni nehéz, ha már benne vagyok, észre se veszem, hogy haladok, akkor már könnyebben megy. És nagy levegő, elkezdem és utána leköt.

Ja, és kapcsold ki a számítógépet. Ha laptop. tedd el messzire!

Mondjuk én a 6. évemet taposom egyetemen, és épp a szakdolim írom. Amellé meg azért ülök le mindig, mert 2 hetem van vele végezni, utána formázás, nyomtatás, köttetés, leadás. Aztán államvizsgára tanulás... De ezek már nem válaszok a kérdésedre.

2010. ápr. 19. 00:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én is pontosan ugyanígy szoktam tanulni, mint te. De valami belső hang az utolsó pillanatokban azért rávesz, hogy tanuljak. Próbáld érdekesnek felfogni azt, amit tanulsz. Vagy erőltesd magad. Vagy pedig állj fel egy kicsit, nézz le a konyhába, egyél valamit, de eközben te már tudod, hogy ha legközelebb visszamész a szobádba, nem ülsz le a gép mellé, hanem a tanulnivalóhoz mész. Úgy vettem észre, hogy nehezebb a gépről áttérni a tanulásra, mintha előbb elmész a géptől, és utána veted bele magad pár perc múlva.
2010. ápr. 19. 00:11
 3/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

érdekel amit tanulnék, azaz érdekes, csak lusta vagyok elkezdeni :D azzal áltatom magam, hogy ráérek még, de addig nem fogom ezt abbahagyni, amíg 1) el nem kezdem vagy 2) amíg késő nem lesz :S

elsőnek sok sikert .)

2010. ápr. 19. 00:22
 4/7 anonim ***** válasza:
te ezt nem én írtam ki?:D mert tök ugyanazokat írtad, mintha én lennéK:)
2010. ápr. 19. 00:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem mindig nagyobb volt a bűntudat, mint a lustaság. :D

A motivációm az volt, hogy nem akarok megszégyenülve kint makogni az osztály előtt. Meg persze egyest kapni.

2010. ápr. 19. 02:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. :) Úgy szoktam magam rávenni a tanulásra, hogy bizonygatom magamnak, hogy tényleg csak elkezdeni nehéz. És direkt olyan estékre gondolok, amikor 11 körül kezdtem neki a tanulásnak (ált. ilyenkor szoktam..:S). Nem mindig jön össze, pl. most se ültem még neki. De most eszembe juttatad, szóval 6-kor indulok...:)
2010. ápr. 19. 17:43
 7/7 anonim válasza:

tanulj ug, hogy pl amit hetfon felvesztek a suliba, dutan megoldod abbol a hazit, majd atnezed az aznapi lecket. Azutan eloveszed a masnapit es azt tanulod. Es ez igy megy egesz heten...

tokeletes modszer:D

2010. ápr. 19. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!