Normális-e, ha újabban mindig elpirulok, ha valaki azt
mondja nekem vagy azt írja,1914?
Figyelt kérdés
Fél éve vagyok háborúmániás, a két világháború a kedvencem. (Mármint a témát szeretem, a háborút megvetem én is. De a témát egyszerűen imádom.) És ezt az évszámot is nagyon szeretem, mármint a témát itt is. Sokat beszélek róla, szoktam emlegetni, és nekem is szoktak kedvességből ilyen háborús dolgokat mondogatni. És pár hete elkezdődött az, hogy amikor valaki más mondja/írja: 1914, céklavörös leszek. Ez akkor nincs, ha magáról a háború menetéről beszélünk, mert akkor várható, hogy elhangzik, de ha nem várom, és más mondja vagy írja kedveskedésből stb, akkor egyből elvörösödöm. Legutóbb, amikor ez megtörtént, utána úgy elszomorodtam, majd megijedtem magamtól. Mert szerintem ez már beteg. Normális ez? Miért van ez?.
2016. aug. 6. 08:12
1/10 anonim válasza:
1914
2016. aug. 6. 08:34
2/10 anonim válasza:
Igy is működik ha azt mondom hogy 1911 + 3 ?
2016. aug. 6. 09:41
3/10 anonim válasza:
Nem, cseppet sem normális. Biztos, hogy az emberek kedveskedésből mondták neked? Elég furcsa egy kedveskedés.
Ne törődj vele, te ilyen vagy. Fogadd el magadat ilyennek, ahogy mást is olyannak, amilyen. Mindenkinek vannak furcsa dolgai, ezért nem éri meg senki sem csúfolni, bántani. Én ettől függetlenül örülnék, hogy ilyen problémám van, és még kedveskednek is vele. Általában az ilyenért mást halálra cikiznék. Te ilyen soha ne legyél.
2016. aug. 6. 13:35
4/10 A kérdező kommentje:
Igen, működik.
Köszi szépen!
2016. aug. 6. 15:40
5/10 anonim válasza:
Mindenkinek vannak hülyeségei... Neked ez szenvedély, nem tudsz vele mit csinálni. Nekem is vannak dolgok, amikhez annyira kötődöm, hogy már szinte a magaménak érzem, és van hogy elvörösödöm... (pl.: Teleki Pál..)
2016. aug. 6. 21:21
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
2016. aug. 7. 07:13
7/10 anonim válasza:
"de ha nem várom, és más mondja vagy írja kedveskedésből stb" - akárhogy próbálkozom, nem tudok elképzelni olyan szituációt, hogy ezt valaki kedveskedésből mondja ._.
2016. aug. 9. 01:10
8/10 anonim válasza:
1914 az szep ev volt, csak az 1918-at enne meg az ordog, ha nem huztuk volna annyit az idot, es Olaszorszag eleitol a Kozponti Hatalmak tagja lett volna, Parizs ell lett volna foglalva, ugy Amerikaia nem lep be a haboruba es most letezne Trianon
A II vilaghaboru eleitol fogva sokkal kevesebb eselyel indult mint az elso
2016. szept. 10. 15:45
9/10 A kérdező kommentje:
Én is éppen ezért imádom egyszerűen 1914-et... Mert akkor még hittek a győzelemben, különösen a háború első hónapjaiban... Aztán ősszel már írták a háborúellenes verseket meg gyűlölték a háborút. Egyébként én is gyűlölöm a vérontást meg a háborút, de szerintem ennek ellenére az 1914-es év mentalitása csodálatos volt, ahogy mindenki hitt a győzelemben... 1918-at én is csak annyiból szeretem, hogy végre vége lett a háborúnak, amúgy utálom, hiszen akkor rontottuk el... de legjobban 1920. június 4-et gyűlölöm. :'(
2016. szept. 14. 14:32
10/10 A kérdező kommentje:
De amúgy meg azt írtad, hogy "most létezne Trianon". Biztos elgépelés volt, pont hogy nem, nem létezne. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!