Nem vettek fel az egyetemre, ahova jelentkeztem. Kicsit
kétségbe vagyok esve. Mit kellene tennem?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy mi lenne a jobb választás. Újra érettségizni jövőre és új lehetőségem lenne, hogy felvegyenek vagy OKJ-ra menni és egy azzal a képzéssel munkát keresni?
Nagyon bizonytalan vagyok. Már az sem biztos, hogy szeretnék azzal foglalkozni, amivel egyetemre jelentkeztem, annyira csalódott vagyok. Nem tudom eldönteni, hogy mi szeretnék lenni igazán. A sok teszt sem segít, mert úgy érzem minden távol áll tőlem, mégis szeretnék egy jól fizető állást. Nem tudom, mennyire állnám meg a helyem tanulás terén, ha arra sem voltam képes, hogy a kellő pontszámot elérjem az érettségin...
Egy leérettségizett is leérettségizhet újra? Jó tudni.
2016. júl. 22. 12:55
2/7 anonim válasza:
Vagy ezt csak még főiskolát nem végzett személy teheti meg?
2016. júl. 22. 12:55
3/7 anonim válasza:
Bocsi az OFF-ot.
2016. júl. 22. 12:56
4/7 anonim válasza:
Szia! Mindenképp érettségizz újra, de keress is valami okj képzést is, lehetőleg valami olyasmit ami passzol a választott szakodhoz, így meggyőződhetsz arról, hogy tényleg ezt szeretnéd-e csinálni, és az is lehet, hogy pluszpontokat is szerezhetsz! :)
Sok sikert, és kitartást!
2016. júl. 22. 19:41
5/7 anonim válasza:
Bárki újraérettségizhet, de ez természetesen már pénzbe kerül :)
2016. júl. 23. 08:39
6/7 anonim válasza:
Tavaly én is ebben a cipőben jártam. Nagyon szerettem volna egyetemre menni, de még a minimumpontot sem értem el. Eldöntöttem, hogy mindenképpen szeretnék diplomát, ezért két tantárgyból újraérettségiztem és a nyelvvizsgát is megszereztem. Elkezdtem egy OKJ-t, de ha felvesznek abbahagyom. A javító érettségim sokkal jobb lett, és idén már van esélyem az egyetemre (holnapután kiderül). Azt tanácsolom, hogy ne add fel. Nagyon kishitű vagyok magammal szemben, de ha szeretnék diplomát azért küzdeni kell. :) Én az OKJ-n döbbentem rá, hogy kell diploma, mikor az ottani tanár közölte, hogy már az irodai munkákhoz is diplomát várnak el pár helyen. Sok sikert neked a továbbiakban. :) Ha kérdésed van nyugodtan írj, átérzem a helyzeted.
2016. júl. 24. 13:26
7/7 anonim válasza:
Külföld is egy opció. Én is most érettségiztem és Németországba szeretnék kimenni, mint au-pair. Szóval Hajrá! ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!