Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Empátia, elfogadás, stb....

Empátia, elfogadás, stb. része lenne a hivatásomnak, mégsem vagyok rá képes. Ezt hogyan tudom fejleszteni?

Figyelt kérdés
El tudom fogadni a másságot, legyen szó bármiről, bőrszínről, szexualitásról, betegségekről, ezek nem érdekelnek. De a végtelenül buta, agresszív, homofób, rasszista embereket nem tudom elfogadni. Nagyon bosszantanak, és ezen kéne dolgoznom valahogy. Mert elfogadni mindenkit, kivéve, aki nem tud elfogadni mindenkit, ellentétes az elveimmel. Ti mit gondoltok, ezen hogyan lehetne javítani?
2016. júl. 6. 09:26
 1/5 anonim ***** válasza:

Le kell sz*rni, hogy ha önmagában hülye valaki. De az sem mindegy, hogy mivel foglalkozol. Mert például ha egészségügyben dolgozol, akkor én a helyedben egyszerűen csak tenném a dolgomat az ilyen emberekkel is, udvarias lennék, de nem lennék velük olyan szívélyes, mint másokkal. Ha mondjuk ügyintézőként, ugyanez. Korrekt lennék, de nem kedves. A lelkiismeretem megmaradna, a munkámat elvégezném, azt csók.

De most már érdekel, mivel foglalkozol.

2016. júl. 6. 12:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Pszichológusnak tanulok, terapeuta szeretnék lenni.
2016. júl. 6. 12:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Még egy: ha vendéglátásban vagy kereskedelemben dolgozol, akkor szívás. Ott sajnos nem elég a korrektség, elvárják, hogy megjátszd magad és üntyülipüntyüli legyél a tahókkal is. Ha ez nem megy, akkor más területen dolgozz.
2016. júl. 6. 12:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocs, közben írtam, nem olvastam még a válaszodat. Ha pszichológiai területen dolgoznék, megpróbálnám a lehetséges keretek közt feltárni, mi lehet az oka az agresszivitásnak, tájékozatlanságnak. Abból indulnék ki, hogy senki sem úgy indul, hogy előítéletes vagy durva. Oka van annak, hogy olyan, amilyen. Plusz megtisztel a bizalmával, amikor hozzám fordul a belső világával. Így kicsit elnézőbb tudnék lenni vele.
2016. júl. 6. 12:35
 5/5 2*Sü ***** válasza:

Ez az általános tolerancia egyik dilemmája ugye. Én azt gondolom, hogy nem kell mindent és mindenkit elfogadni. Az embernek van saját személyisége, értékrendje, és biztosan van olyan értékrend, ami nem egyeztethető ezzel össze.

Ettől még végezheted a dolgod, segíthetsz az adott embernek, mint ember, ehhez nem kell elfogadnod az ő világképét, tarthatod ostobának, hülyének, félrevezetettnek, akárminek. De ez a te belső véleményed, nem kell, hogy ezt ki is mond, és hogy a tetteidben ez meg is nyilvánuljon.

Add meg azt a segítséget, amit azon a jogon, hogy ő egy ember megkaphat tőled. Ehhez nem kell semmit sem elfogadnod.

2016. júl. 6. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!