Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért zavar ha valaki jobb...

Miért zavar ha valaki jobb nálam valamibe?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 12. 12:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

ez engem is szokott idegesíteni

mert szereted ha te vagy a legjobb és a többiek irigykednek valamint ők érzik azt hogy fú de kár hogy nem én vagyok jobb

2010. ápr. 12. 12:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezzel mindenki igy van

A fontos az, hogy hogyan reagálunk erre az érzésre. Van aki behajitja a matek füzetet a fiókba és azt mondja " Minek tanulni ? Úgyis Gizike a tanár kedvence és profi matekből, őt aztán senki sem tudja túlszárnyallni ". Ez egy negativ hozzáállás.

Viszont egy pozitiv ember igy gondolkozna " Beakarom bizonyitani magamnak, hogy megtudom érteni és tanulni az anyagot és tudom, hogyha Gizike nem tanulna akkor ő se lenne 5ös matekből, hisz ő sem úgy született, hogy matekzseni volt "

Fontos tudni, hogy azzal, hogy az egész versenyt belerakjuk egy dobozba és agyi szinten elhajitjuk a messzeségbe, attól nem leszünk jobbak, fejlettebbek sem. Konkurencia mindig létezett és mindig is fog létezni és hogyha téged negativan zavar, hogy valaki jobb nálad akkor valószinüleg nálad még nem fejlődött ki eléggé ez a versenyszellem, de lehet nem is adod meg az esélyt, hogy kifejlődjön. Sosem leszünk versenyképesek, ha görcsölünk, félünk, pesszimisták vagyunk vagy egyéb negativ érzelmek keritenek hatalmukba.

Tehát azt mondanám, hogy jó, hogy zavar, ha más jobb valamiben , de csak abban az esetben, ha ez téged késztet arra, hogy te még jobb legyél annál, aki jobb nálad. De ha ez a konkurencia téged elapaszt, fáraszt, stresszel, akkor azt tudom tanácsolni, hogy vagy megtanulsz versenyképes lenni vagy választasz magadnak más érdeklődési területet. Természetesen a helyesebb az első megoldás lenne, de ami nem megy azt nem lehet erőltetni.

Viszont érdemes megjegyezni, hogy az életben mindig van konkurencia, akár iskolában, akár szerelmi háromszögekben, akár sportban, akár a munkahelyen , és ha az ember megtanulja kezelni a dolgokat akkor még hasznos is lehet a versengés, hiszen te lehetsz a nyertes, nem ? Erre nem gondolsz ? Ezenkivül meg azzal, hogy másokat próbálsz túlszárnyallni még új dolgokat is tanulhatsz meg.

Gondolj például a gördeszkázásra. Mondjuk, hogy nagyon jól deszkázol, de hirtelen megjelenik valaki aki még nálad is jobban tud. És akkor te ( mert rendkivül ambiciózus és reményteljes vagy ) , rászánsz 2-3-4 hetet, hogy új mozdulatokat tanulj meg és igy jobb legyél, mint az újonc. S akkor nem csak azt nyerted, hogy " legyőzted " a másikat, hanem még új mozdulatokat is tanultál, amiket lehet, hogy magadtól nem tanultál volna meg. Ezt jelenti előnyt látni mindenben és hasznos nyerni mindenből. És ettől lesz valaki sikeres !

2010. ápr. 12. 13:02
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2010. ápr. 12. 13:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Basszus engem is zavar. Elég jó vagyok sok dologból, és már annyira megszoktam, hogy nem tetszene, ha valaki valamiben jobb lenne nálam.

Mondtam is egyik ismerősömnek így hülyeségből: "Halálosan" félek attól, hogy valaki jobb nálam valamiben...:D

Kicsit olyan hülyén érzem magam emiatt, de ez elég szomorú dolog. Mert mindenből nem lehetek a csúcs, és így csak magamat gyötröm ezzel a versengési dologgal.=/

2010. ápr. 12. 14:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Engem is zavar!!! Nem tudom miért, de én akarok lenni a legjobb mindenben.. Azt mondom, hogyha a legjobb nem lehetek, akkor inkább ne legyek semmilyen és ehhez is tartom magam..

Az egyetlen ember akit csodáltam és mégsem voltam rá irigy az Michael Jackson..

2010. ápr. 12. 16:08
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
jaj ez engem is nagyon zavar :$
2010. ápr. 12. 16:18
 7/12 anonim ***** válasza:

Engem az zavar, hogyha olyan dologban mutatkozik valaki jobbnak nálam, amit én nagyon szeretek csinálni, és amihez értek is. Például kiskoromban nagyon érdekeltek a dinoszauruszok, és mai napig szívesen beszélek róluk. De ha valaki valamilyen általam kijelentett ténnyel szembeszáll, és bizonygatja, hogy ő jobban tudja, attól a falra mászok.

Az az érdekes, hogy az is zavar, ha valaki nem tud annyit a már említett dinoszauruszokról, mint én, de ilyenkor rám egyébként nem jellemző önteltség és felsőbbrendűség-érzés fog el, holott én sem tudok róluk mindent, ráadásul nem értek mindenhez ennyire, és amikor ez eszembe jut, mindig úgy elszégyellem magam, és a továbbiakban inkább meg sem szólalok.

2010. ápr. 12. 17:32
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez max csak abban zavar, ami érdekel.
2010. ápr. 12. 18:04
 9/12 anonim válasza:
Na nemá :D. Én is csodálom Michael Jacksont. Ő kb emberileg és szakmailag a példaképem.Ez a kisugárzása miatt van, mert nem irritál, hanem szimplán elfogadom, hogy ő ilyen. Számomra kivételesen különleges.
2012. nov. 22. 22:20
 10/12 anonim válasza:
Aki még az utolsó előttit írta, a hosszút, arra csak azt tudom mondani, hogy nagyon egy cipőben járunk, mert ismerős a dolog. Épp most merült fel hogy ez, ami például bennem zajlik le sokszor, hogy olyan dolgokat keresek magamnak, amiben némileg különbözhetek mástól, az hiúság, vagy kevélység? Van egy ilyen belső indíttatás, hogy mindig lepipáljam a másikat, és hogy evvel teszek szert nagyobb önbecsülésre. Azt hiszem, kissé egészségtelen ez, de nem tudom, hogy lehet egy ilyen beépült gondolkodást némileg feloldani.
2012. nov. 22. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!