Mi tévő legyek a jövőben?
18 éves lány vagyok. Elég határozatlan típus vagyok, nincs motivációm.
Most érettségizek, és egyetemre nem megyek, elrontottam a jelentkezést, amit nem érzek nagy problémának, mert pillanatnyilag nem tudnék tovább tanulni sok éven át.
Lehetőségem van kimenni Angliába dolgozni, vagy hajón takarítani vagy mehetek OKJ-s képzésre is.
Egyszerűen nem látom át, hogy melyikkel mennék többre, nem tudom, hogy mit kellene csinálnom.
A képzések közül inkább olyat választanék amiben lehet kreatívkodni és inkább gyakorlatiasabb, de azért lehet vele valamennyi pénzt keresni.
Tudnátok nekem segíteni, tanácsot adni?
'Tudnátok nekem segíteni, tanácsot adni?'
Nem. Azert nem, mert meg ahhoz is fogalmatlan vagy, hogy eldontsd mihez ertesz, mihez erzel magadban indittatast hogy csinald, hogy megelj belole. Igazsag szerint nem(csak) a te hibad, hanem tobbek kozott aze az iskolae (azon belul is a tanaraide), a szuleide, meg ugy altalaban a kornyezetede, hogy keptelenek neked utat mutatni. Es nyilvan a tied is, hogy 4 evnyi kozepiskola alatt nem talaltad meg azt az iranyt, ami erdekel...
Esetleg valamilyen megoldás erre? Arra, hogy mondjuk, valamilyen irányba lépjek?
Vagy menjek dolgozni? Itt már akkor nem kell agyalnom, hogy mit szeretnék csinálni és hátha észhez kapok.
Kicsit ilyen lehúzós típusúnak tűnsz, aki tudja mi a szar, de megoldást már nem tud/akar mondani. Mivel tudna többet mondani egy pályaválasztási tanácsadó, ha végül is nem tudom, hogy mit is szeretnék csinálni? Legalábbis gondoltam rápróbálnék itt, hátha nem kell x összeget kiadnom azért, hogy megtudjam melyik úttal járnék jobban.
Mert igazából idáig én is tudom a történetet, hogy ki mennyire játszott ebbe bele, hogy miért vagyok ennyire érdektelen és zárkózott a dolgok elől, de azt még nem fejtettem meg, hogyan is zárjam ki ezt és miből merítsek motivációt ahhoz, hogy céltudatosabb legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!