Mi legyen szerintetek? Megváltozzak, vagy hagyjam a lányt?
Sziasztok, a következő lenne a szitu: 19 éves fiú vagyok, és eddig még nem volt barátnőm. Tudni kell rólam, hogy alapból is csendes természet vagyok és az iskola 12 éve alatt mindig én voltam a kiközösített, állandóan én voltam a szivatás tárgya. úgy tettem mintha nem venném magamra, de belül ez nagyon bántott, és mára odáig jutottam, hogy az önbizalmam egyenlő a nullával.
Namármost januárban megismertem egy lányt, kedves, szép, aranyos. Nagyon megszerettem és szerelmes vagyok belé.
De 1 bibi van: akárhányszor találkozunk, elviszem Őt valamerre, nem szólunk szinte egymáshoz 1 kukkot se.
És azért nem merek hozzászólni, mert nincs önbizalmam, attól tartok, hogy elküld a fenébe.
Felhoztam neki ezt a lenne kedved járni témát úgy 1 hónapja, a válasza az volt, hogy még nem. ez nagyon lehangolt, de a remény még nem múlt ki. továbbra is összejárogattunk, továbbra sem lököm neki a szöveget max msnen tudok viszonylag beszélgetni vele....Több barátom is mondta, hogy simán be tudnám fűzni ha ki tudnám nyitni a számat.
Most húsvét hétfő estéjén jött el a mélypont nálam.
Megint kihívtam a közös törzshelyünkre, s megmondta ha nem szólok lelép.Természetesen hoztam megint a formámat, és lelépett. Utána mentem, s megmondtam neki, hogy mondja meg hogy mit akar, mert ha nem akar tőlem semmit nem pazarlom rá az időmet (Elismerem elég bunkón fejeztem ki magamat). Erre nagyon bepipult, most kedden próbáltam neki megmagyarázni, hogy azért mondtam hogy arra céloztam ,hogy nyugodtan mondja meg, ha rosszul érzi magát velem, akkor nem keresem többet. Szerdán írtam neki hogy nem kezdhetnénk-e tiszta lappal, erre azt mondta nem látja értelmét. Pedig neki is megmondtam, hogy meg akarok változni, hogy dőljön belőlem a szó, stb. Erre Ő azt mondta, hogy nem kell miatta megváltozni, majd lesz más aki szeret engem úgy ahogy vagyok.....
De nemcsak miatta akarok megváltozni. Ha továbbra is ilyen teszetosza f**z leszek mit fogok elérni az életben?
Nem tudom ha egy lány úgy szeretne ahogy vagyok, akkor vele már rég a boldogan élnék szerintem. De ezt a lányt nagyon szeretem, mert biztat a lelket önti belém, és nem ez a két centivel feljebb lebegek a talajtól stílusú. De szerintem csak úgy próbál kezelni, mint egy barátot.
AZ ELSŐ KÉRDÉSEM: MIT TEGYEK? PRÓBÁLJAM TOVÁBB FŰZNI, VAGY HAGYJAM, ÉS KERESSEK EGY MÁSIK LÁNYT?
A MÁSODIK KÉRDÉSEM PEDIG: MEG AKAROK TÉNYLEG VÁLTOZNI, NÖVELNI AZ ÖNBIZALMAM, ÉS BESZÉDES GYEREK AKAROK LENNI.
HOGY ÉRJEM EL MINDEZT?
Szia!
Az első kérdést szerintem igazából neked kell eldöntened. Ha úgy látod, hogy a lány tényleg nem akar a barátságnál tovább menni, akkor lehet, hogy hagynod kéne. De ha nagyon szereted, és úgy látod, hogy akár csak egy kicsi esély is van rá, hogy több legyen köztetek, akkor érdemes harcolni érte, és ki kellene nyílnod előtte, hogy igazából megismerhessen téged, mert az elmondásod alapján erre még nem nagyon kerülhetett sor. Tudom, ez nem olyan egyszerű, én is hozzád hasonlóan zárkózottabb típus vagyok, megértelek.
A második kérdéssel mint már mondtam, nekem is problémáim vannak. Szerintem először tisztáznod kéne magadban a jó tulajdonságaidat. Gondolj bele, hogy mennyi minden van, amit jól csinálsz, amiben te vagy a legjobb, amit a többiek irigyelnek tőled. Nem szabad azt mondani, hogy nincs ilyen, mert igenis van!
Lehet, hogy hülyeségnek gondolod, de nekem az szokott segíteni, ha valamilyen híres embert vagy akár egy film szereplőjét példaképnek állítom be. Talán ez neked is segíthetne, biztos van kedvenc sztárod, vagy filmed.
Azt pedig nem tudom, hogy azért nem tudom, hogy azért nem beszélsz, mert nem mersz, vagy mert nincs mondanivalód. Biztosan lenne valami, amit elmondanál szívesen a lánynak, ne félj! Tisztázd magadban, hogy miért nem mondasz semmit! Legyél őszinte, és akkor megtalálod azt, aki önmagadért szeret!
második kérdés :
sajnos én is ilyesmi voltam kb 1 éve... azóta elköltöztünk,és elhatároztam hogyebben a suliba nem az lesz mint a régiben.tényleg sokat nőtt az önbizalmamés attól,hogy elképzeltem hogy mit mondana most egy másik ember akinek van önbizalma ... és kimondtam,mertem beszélni :) igaz még kicsit mostis félénknek tartanak de legalább már nem annyira :) gondolj arra,hogy ha még össze vissza dadogsz mindenféle hülyeséget,akkor még azis jobb mintha meg se szólalnál.. szerintem.:)
Baz+ ha egy szöget akarok beverni, akkor fogok 1 kalapácsot és beverem a szöget.
Kezdj el beszélni, nyisd ki a szád és próbál értelmesnek tűnni. Örüljél, hogy eddig cimbizett veled ez a lány. Ne hagyd futni, ha még nem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!