Tanács a felnőtté válással, az élettel kapcsolatban?
tinédzserekkel foglalkozó főorvos mondta nekem 18 éves koromban:25 éves koromig használjam ki a lehetőségeket mert az az első nagy határvonal az ember életében mikor szűkülni kezdenek a lehetőségek.Egyrészről bánj bölcsen a gyarapodó élettapasztalatoddal(sokan a magas végzettségtől várják a szép életet) mert sokat segíthet,ez egy nagy pozitívuma az idősödésnek,másrészt ketyeg az óra és egyre nehezebb lesz az élet,egyre kevésbé leszel fontos a társadalomnak ahogy korosodsz.
Én azt mondom a tudatos élet kétélű,egyrészt sok buktatót kikerülhetsz általa,más buktatókba pedig épp miatta buksz bele,ezért érdemes megfigyelni az állatokat és a pici gyerekeket mert ők is taníthatnak nekünk egysmást,például a mában élni,keresni a nyugalmat,őszintén kinyilvánítani az érzelmeket legyen az akár negatív is,kerülni a félelmet.
Köszi a válaszokat! :) Amúgy nagyon aranyos a pszichológus a sulinkban, szóval lehet, hogy elmegyek majd hozzá, bár nem hinném, hogy még ebben a tanévben, de ha megmarad ez az érzés hosszabb ideig bennem, akkor jövőre mindenképp. Egyébként most már néha vannak olyan gondolataim is, amikor belátom/átlátom, hogy valóban ez az élet rendje, és nem véletlenül van így. Meg hogy mint sok minden mással, talán itt is inkább a minőség, mintsem a mennyiség a lényeg.
Vagy hogy hiába tudja már az ember kisgyerek korától fogva, hogy mindenki meghal egyszer, talán ez olyan, amikor azt mondjuk,hogy nem mindegy, hogy valamit csak nézek, vagy látom is. És lehet, hogy én most 'láttam' meg. Vagy csak simán túl sokat filozofálgatok, és inkább elmegyek a szobámba rendet rakni... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!