Szerintetek melyik élet a kényelmesebb?
Már évek óta nincs senkim, se barátok se barátnő, végét jártam a depressziós fázisoknak, az a fajta életstílust éltem, hogy kívülről úgy tűnt minden rendben közben itthon éppen nem dőltem bele a konyhakésbe sokszor.
Viszont mostanában kollégák hatására főleg egyre többet iszok, nem is tudom mióta nem telt el úgy hétvége, hogy ne legyek teljesen szétcsapva és néha este is úgy alszok el, már cigizés is szóba jött, magyarul minden amit eddig kerültem most 2x-esen jelen van, félek attól, hogy hova vezet ez a dolog. Az életem nem sokat javult viszont sokkal elviselhetőbb...
Félek az alkoholizmustól, apám is ebbe halt bele, soha nem akartam oda jutni...a többiről nem is beszélve.
Szerintetek érdemes lenne pszichológushoz menni? Volt már aki pozitívan csalódott bennük?
Hosszú távon soha nem kényelmes az ivás, szóval ebbe ne kezdj bele. Nagyon hamar eljön az, hogy már az ivás lesz a legnagyobb problémád, anélkül, hogy észrevennéd. Sok alkoholista érzi úgy, hogy így jobb neki, de nem ahhoz képest jobb, amilyen előtte volt, hanem csak ahhoz képest, hogyha megpróbálja letenni – mert alkoholistaként már komoly érzelmi megpróbáltatás józanul szembenézni a romokban lévő életével.
Pszichológushoz menni mindig érdemes, ha bajod van, feltéve, hogy hajlandó vagy szembenézni azzal, amit hallani fogsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!