Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mindent utálok magamban. Van...

Mindent utálok magamban. Van esély, hogy ez megváltozzon?

Figyelt kérdés

Az utóbbi években egyre jobban elhatalmasodott rajtam az az érzés, hogy utálom magam, de nem kifejezetten a személyemet, hanem olyan külső körülményeket, amikről nem én tehetek, tehát változtatni se nagyon tudok rajta.

Hogy kicsit érthetőbb legyen itt leírom részletesebben:

Utálom, hogy egy alsó középosztálybeli pedagógus családba születtem és utálom, hogy így szocializálódtam, hogy magamon viselem ennek a jeleit. Utálom a családomat, de nem, mint személyeket, hanem mint társadalmi réteget. Tipikus alsó-középosztály, semmi összetartás, csak az irigykedés és az egymás háta mögött kibeszélés megy. Én meg irigykedem mondjuk a romákra, vagy a zsidókra, hogy ott milyen összetartás van. Inkább születtem volna oda.

Utálom, hogy magyar vagyok és nemcsak utálom, hanem szégyellem is, mert undorító ami ebben az országban megy. Utálom a közhangulatot, utálom, hogy az emberek kicsinyesek és kishitűek, ha valaki valaki nagyon mer álmodni azt próbálják lehúzni amennyire csak lehet. Felszállok egy buszra és hánynom kell a nyuggerek beszélgetéseitől, az állandó nyavalygástól. Attól, hogy mekkora szakadék van társadalmi rétegek között.

Utálom, hogy nő vagyok, mert ezzel elvárásai lettek felém a társadalomnak, hogy szépnek kell lenni, majd férjhez menni, gyereket kell szülni... Ha nem felelek meg ezeknek az elvárásoknak, akkor a társadalom jelzi felém, hogy én akkor egy értéktelen személy vagyok, akinek nincs helye a földön.

Ezeket a dolgokot utálom, tehát minden ami gyökere a személyemnek. Sok mindent meg lehet változtatni az életben, de ezeket a gyökereket nem és én ettől frusztrálódom és utálom magam.

30/N

2016. febr. 8. 15:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha ennyire gyűlölködsz nem csoda, hogy megutálod magad is. El kéne szakadnod azoktól akiket gyűlölsz teljesen. Keresd inkább a szeretetet és békésebb életed lesz.
2016. febr. 8. 17:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Minden embernek megvannak a maga kihívásai. Az emberek hatással vannak a saját környezetükre. Azért utálod magadat, mert hagyod, hogy a környezeted befolyásoljon, ahelyett, hogy te kiállnál az elveid mellett. Ha látod a környezeteden a rossz példát, akkor mutass nekik jó példát, és állj ki magadért. Teljesen megváltoztatni nem fogsz senkit, de hatással leszel rájuk. A gyerek is csak úgy tanul, ha nevelik. Beteg társadalomban élünk, úgyhogy a társadalom elvárásai néhány ponton erősen megkérdőjelezhetőek. Tedd azt, ami szerinted helyes, és meglásd, megváltozik a környezeted.

A társadalom csak akkor tart értékes embernek, ha hasznot húzhat belőled. Miért adnál egy önző véleményére?

Ne szégyelld, hogy magyar vagy. Aki ebben a világban kicsit sem kritikus, az nagyon el van tájolva. A különbség annyi, hogy vannak országok, ahol a szőnyeg alá söprik a szemetet, hogy ne legyen szem előtt. Ne legyenek illúzióid.

Utálod a tényt, hogy nem vagy képes változtatni a környezeteden? Pedig tudsz. Csak el kell kezdened. Hidd el, ha helyesen cselekszel, annak nyoma marad. Nem mindenki velejéig romlott, csak eltévejedett, megkeseredett vagy neveletlen. Ha látják, hogy az amit teszel jó, lassan felveszik a hozzáállásodat.

Az emberiségre jócskán ráfér a nevelés. Itt az ideje elkezdeni.

2016. febr. 8. 19:43
 3/3 anonim ***** válasza:

"roma összetartás"

https://www.youtube.com/watch?v=tJOJXMN0_PU

"zsidó összetartás"

https://www.youtube.com/watch?v=79lraQni668

ilyen mesékbe nem kell hinni.

2016. febr. 8. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!