Hogy tudja az ember saját magát lebeszélni az öngyilkosságról?
Az biztos nagyon rossz lehet ha a párod ilyeneket mond, de még ő is biztos fiatal és ő sem így tervezte az életét, hogy ilyen hamar apuka lesz. Rgyetértek azzal, aki úgy gondolja, hogy az öngyilkosság önzöség! Azzal nem segítesz senkin. A lányod is valószínüleg depressziós lesz ha ezt teszed valamint a szüleid és a nagyszüleid is! Gondolj bele, hogy ezzel milyen gyermekkora lesz a lányodnak!? Biztos, hogy megérné ez neked? Szerintem nem. Az öngyilkosság sosem megoldás! Ezt muszáj az eszedbe vésned!Nemtudom, hogy tanulsz-e még vagy sem de probáj meg esetleg a saját lábadra állni, nyilván nem egyszerű dolog de biztos hogy tudnál munkát szerezni. A pároddal légy elnézőbb, mert nyilvűnvaló, hogy őt is megviseli az , ami most körülöttetek zajlik! Valahogy próbáld visszafogni magad ha veszekedésről van szó! Meríts erőt a kislányodból és gondolj abba is bele, hogy később még mennyi szép pillanatot fogtok átélni amikor már te is idősebb leszel!
És azt se felejtsd el, hogy vannak olyanok, akiknek rosszabb sors jutott mégsem adják fel! Ott vannak az árvaházakban neveélkedett gyerekek. Légy hálás, hogy még élnek a szüleid! És neked is élned kell!!!
L/20
Szia az előző hozzászóló vagyok (L/20). Még azt akarom megkérdezni, hogy vannak-e barátaid vagy valaki akivel tudsz beszélni a problémádról. Én fősulis vagyok de sok a szabadidőm, ha gondolod cserélhetünk msn címet, ah van neked. Szívesen beszélgetek veled és akkor talán jobb lesz ha kiadhatod magadból!
L/20
Keress fel egy családterapeutát!A családsegítőkben is igénybe lehet venni, és ingyen, tehát még fizetni sem kell érte, mindössze csak időt kell rá áldozni. Biztos nem véletlen van, hogy így ragaszkodsz a párodhoz, annak ellenére, hogy ilyeneket mond neked. Ha végkép nem marad más választásod, családok átmeneti otthonába is mehetsz, mert ha oda mész, akkor felkerülsz az önkormányzati lakások sürgősségi listájára, és az ottani szakemberek tudnak neked segíteni újra elindulni. Semmikép sem az öngyilkosság a legmegfelelőbb dolog, mert a picidet nem hagyhatod magára. Gondolj bele, hogy ha ő is majd felnő és te öngyilkos lettél, lehet, hogy ő is így végezné, mivel úgy gondolja majd, hogy "anya is ezt csinálta, hogy megszabaduljon a problémáktól, akkor én is" vagy egy egész életre megnyomorítod a lelkét azzal, hogy anya nélkül kellett felnőnie, elkallódik,rossz csoportokba kerül, esetleg szenvedélybeteg lesz(drog,alkohol)...Te vagy az egyetlen aki megmentheti ettől a sorstól, azzal, hogy nem leszel öngyilkos. Ha egy szeretet teljes légkörbe nő fel, még ha nélkülözni is kell, az mindennél többet ér, mert ott van mellette az anyukája.
Ne add fel a reményt, ha tényleg nincs más kiút, akkor keress fel egy családsegítőt, mert ott biztosan tudnak segíteni. VAN MÁS MEGOLDÁS IS! Kérlek írj privátban, vagy ide, hogy mi történik éppen veled, és hogyan megy a sorsod.
Gondolkozz el az alábbiakon...
Az életben egyetlen dolog állandó, az pedig a változás!
-- ne add fel a reményt sose.
Az öngyilkosság menekülés, megfutamodás.
Azzal, hogy ilyen fiatalon elvállaltad és megszűlted kislányod, már megmutattad:
erősebb vagy annál, hogy csak úgy feladd.
A szenvedéssel szellemileg emelkedsz. Később, ha enyhülnek a körülmények, edzettebben nézhetsz vissza.
Bízzál abban, hogy embertpróbáló kűzdelmed gyümölcsözni fog!
És a legjobb, hogy célod is van!
Fel kell nevelned a kislányod, aki önzetlen szeretével számít rád.
Nézz tükörbe és szeresd magad!
Szeresd magadban az embert, a nőt (aki ráadásul már anya).
De ne ess át a ló másik oldalára: ne légy egoista.
Barátodhoz való viszonyodról...
...lehetőleg ne vedd fel a rosszindulatú szavait,
...a közös gyermeketektől kezdve már túlnőtt a kapcsolat komolysága azon, hogy kinek az érintésére vágyik.
Innentől már nem érintésekről van szó, hanem felnőtthöz méltó felelősségről.
Nekem úgy tűnik, te anyaként alapból közelebb vagy e felelősségtudathoz.
Ha úgy hozza a sors, akár egyedül (szülői segítséggel), nélküle is fel tudod nevelni a lányodat!
Ahol kisgyermek születik, oda a gondviselés megélhetést is ad. Keresd a lehetőségeket és bízzál magadban!
FONTOS VAGY, elsősorban MAGADNAK, a kislányodnak, szeretteidnek, de még az ismeretlenül író fórumozóknak is!
Remélem sorsod mihamarabb jobbra fordul! :)
ne add fel, én azt javaslom, hogy hagyd ott azt a rohadt szemét állat párodat és a lányoddal kezdj uj életet. csak ti ketten. hisz olyan fiatal vagy még! találsz majd egy másik pasit, ossszeházasodtok, boldog leszel!
imádkozom érted!
14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!