Mi lehet velem a bajom? .
"foglalkosztat"???? inkább foglalkoztat.
Máskülönben ha EMO-s vagy, akkor szokd meg, mert ez "életforma" mint a rockereknél a pia meg a nők!
ha pedig magadalatt vagy, akkor gondolj bele, hogy neked milyen lenne elveszíteni az egyik szerettedet?!?!?!?!
Nem..Nem írtad el a kérdést nagyon is jól írtad, kis stilisztikai hibával. Ugyanis erről van szó: önmagaddal van bajod. Nem érzed magad fontosnak, megbecsülendőnek. Ennek oka van. Nem érzed magadat becsülendőnek. Alacsony az önbecsülésed (mennyi szereted magad őszintén? Na ugye...), pszichológiai szempontból önértékelési problémáid vannak (nem vagy egyedül, sokan vannak).
Nos, a közhiedelem szerint a személyiséget nem lehet megváltoztatni. Orbitális baromság. Minden tanult magatartás formát meg lehet változtatni.(Az a tény hogy ez lesz életed legnehezebb feladata persze más téma).
Na szóval a személyiséged lényege pedig az hogy mennyire szereted önmagadat. Azok akik nagyon szeretik magukat, társaik is megbecsülik és nem küzködnek ilyen problémákkal, kisebbségi érzés, nem megfelelő emberi kapcsolatok stb.
Te irányítod az életed? Igen, 100%-ig, akár hiszed akár nem. De a hétköznapokban amikor cselekszel, amikor ténylegesen a külvilágban vagy, tehát éled az életed, akkor nem te irányítasz KÖZVETLENÜL. Az elmédben elraktározott információk (hitek) alkotják személyiségedet. És mindig ezekkel összhangban cselekszel. Tehát, tetteid mindig megfelelnek az önmagadról kialakított képnek. Közvetlenül tehát nem te, hanem az önmagadról kialakított kép (hit) cselekszik. Viszont az önmagadról kialakított hit (kép), ahogyan látod magad teljesen irányításod alatt áll.
Tehát valóban igaz: "Hitetek szerint adatik meg néktek". Nem kell hinnünk a felvilágosodott bölcseknek (pl.Jézus,Buddha,Ezsaiás,Lao-ce mind ezt az igazságot nyilatkoztatták ki), ma már a pszichológia tudománya is bizonyítja ezt. Hogy nem nagyon hangoztatják az megint egy másik kérdés. Hogy nem hisznek benne az emberek az megint egy újabb kérdés.
Ismered a mondást nem? Csak a kis titkokat kell félteni, a nagyokat az emberiség hitetlensége tartja titokban.
A kérdésedre válaszolva tehát a személyiséged lényegével az önértékeléseddel van probléma az a te bajod.
Nem érzed magadat becsülendőnek/fontosnak, így társaid sem becsülnek meg/nem vagy nekik fontos ("mert szerintem ellenének nélkülem").
"Kicsinek" gondolod magad, ezért kicsinek érzed magad, ennek megfelelően cselekszel, majd a külvilág visszajelzéseiből megállapítod: Igen, én valóban "kicsi" vagyok. A kicsit úgy értem hogy elveszel a nagyok közt, azok közt akiknek jobb a személyisége, a társaság hierarchiájában feljebb levő személyek közt. Vagyis ebből megállapítható hogy kevés emberrel tudsz kijönni.
Egyetlen ilyen jellegű mondatodból sok mindenre rá lehet jönni.
Egyébként látod..Milyen csodálatos ez a világ? Nem érzed magad becsülendőnek. És "hited szerint adatik meg néked" ahogy a Biblia mondja, tehát valóban igazzá válik számodra, úgy fogsz cselekedni hogy ez a gondolat, hogy mennyire tartod magad becsülendőnek igazzá váljon. Egy társas kapcsolatban, barátkozásban..Tudod mennyi jelet küldünk a másik felé? Az emberi kommunikáció kb. 5%-a verbális. Tehát konkrétan amit mondasz (szöveg) az 5%-a. A többi azon múlik hogyan mondod amit mondasz (hangerő,sebesség,hangsúly), a testartásodon, a mimikán, szemkontaktus tartásán, attól hogy milyen közel állsz a másikhoz stb.. Minden egyes apró mozdulattal jelzést küldesz magadról.
Hogy miért mondom ezt? Azért mert ez olyan hihtetlenül sok információ, mármint amit önmagunkról küldünk hogy ez nem lehet tudatos. Ennyi információ nem is tudna tudatosulni bennünk. Ezt amiket teszünk, amit mondunk a másik embernek testartás minden spontán belülről jön. Nem te irányítod (közvetlenül).
Sokszor érzem úgy hogy a belső világom (gondolataim, érzéseim, képzelet) inkább valóságosabb mint a külvilág.
De már ez elég magas szintű...
Szóval szerintem csodálatos ahogy ez az egész világ meg van tervezve, semmi sem történik véletlenül, mindennek határozott oka van.
Dióhéjba elmondom mi a teendő.
Ha félelmeid vannak, gátlásaid különösen ajánlott a szeret terápia elvégzése. Mit gondolsz mi a szeretet ellentéte? nem, nem a harag. A szeretet igazi ellentéte a félelem. A félelem ellentéte szeretet. Aki tehát fél, abban nem tökéletes a szeretet - ahogy a Biblia mondja. (Ne érts férre annyira nem vagyok vallásos, de ami igaz, az igaz).
Szóval hogyha meg tudsz bocsátani minden embernek, és szeretni tudsz minden embert akkor se félelmed se gátlásod se semmid nem lesz. Amik gyanítom vannak. Hogyha emberi kapcsolatokkal problémái vannak valakinek az mindig erősen félős (vagy leplezi a félelmét ami vakmerőségben nyilvánul meg).
Nos a szeret terápia nem csak azért jó mert félelem nélküli, bátor ember leszel..Nem, dehogy. Minél jobban szereted az embereket, annál jobban szeretnek téged!
"Amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek".
ha azt akarod hogy szeressenek, a megoldás: szeresd őket. Becsüljenek meg? Becsüld őket.
Ahogyan bánsz az emberekkel, úgy bánnak ők is veled.
A szeretet terápia lényege: ÁLLANDÓ JELLEGGEL, ezt nem lehet hangúlyozni gondolj arra hogy szeretet az embereket. Engem nem érdekelnek a hülye hiedelmeid hogy áh mindnekit nem lehet szeretni, nem tudok ennek az embernek megbocsátani oké? Ez maximálisan ÖNÖS ÉRDEK. A megbocsátás éa szeretet olyan mint a harag. ELSŐSORBAN ARRA HAT AKI BIRTOKOLJA AZ ÉRZELMET. Persze ha megütöd a másikat neki is fáj, de elsősorban neked.
Mindig amikor mész az utcán nézd az embereket: mond ezt: "Minden embert szeretek". Ehhez bátorság kell. Hogy feltétel nélkül, logikát kizárva, hagyd magad elúszni az árral és csak szeress. De meg lesz az eredménye.
ÉS érezd is át a szeretet. Érezd a szeretetet minden ember iránt. Ne félj, ha ezt tényleg megteszed félelmeid eltűnnek. Csak tedd meg...
A másik pedig az önértékelés javítása amit tenned kell.
Ennek lényege hasonló az előzőhöz de itt most önmagad iránt érzed a szeretetet. Ne törődj semmivel, csak érezd önmagad iránt a szeretet. Nem egy percet nem tizet és nem is fél órát. Sokat. De meg lesz az eredménye ennek ha mondogatod hogy "én szeretem magam", embertársaidra: "minden embert szeretek" állandó jelleggel.
Rövidre fogtam... Bár lehet hosszúnak tűnik, ez semmiség..Elég terjedelmes téma :)
18:21
Te álszent. Azért megnézném, hogy mit csinálnál azzal aki teszem azt karóra tűzné az egyik szerettedet. Biztos elárasztanád a szereteteddel és meglenne az eredménye. Persze most én vagyok a gonosz, de ha szépeket írnák ki a mesekönyvből és is jó lennék mint ő.
Figyelj..
Épp ezekről a hülye előítéletekről beszélek..
Nem érdekel ki mit tett veled és nem vagyok álszent.
Ha haragszol valakire az NEKED rossz. Ennyi... Az aki normális életet akar élni feltétlen meg kell tudnia bocsátani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!