Mi segített abban, hogy átlendülj a lelki mélyponton, hogy tovább indulj, miután elakadt az életed?
"Járok pszichológushoz, de elég sok problémám van, és ezt mindig átugorja," Ha kellene akki meg halgasson vagy el szeretnél mondani bármit de titokban. És nincs kinek :)
Akkor nyugodtan fel kereshedsz :) Csak egy szép ajánlatot adok neked :)
18/F
Mmegnehezíted a saját dolgod.
Az én történetem:
Gyerekként kezdődött, haláleset a családban,szülők válása, családi harcok, elszegényesedés. Iskolai problémák, mély depresszió. Az sem segített, hogy a barátaim is mind egytől egyig depressziósak voltak. Nem volt olyan szegmense az életemnek ami rendben lett volna. Több utcai szexuális zaklatás ért gyerekként, mint mást egész élete alatt. Többször megtámadtak. Sosem éreztem magam biztonságban, rettegtem a férfiaktól. Végül is mind ez vált a normálissá fiatal felnőttként. Kezdtem stabilizálódni ebben az állapotban. az élet egy szar, a végzettségem nem ér semmit, nem érek semmit, nem vagyok senki. Szegény vagyok, sose lesz pénzem semmire. De legalább élek.
Az utolsó döfés a legdurvább szexuális zaklatás volt, amit megéltem -nem nemi erőszak-.
Porrá törtem, hónapokig rettegtem a saját házunkban is, nem voltam képes egyedül lenni. Folyamatosan a szüleim seggében voltam, munka nélkül. Már annak sem volt értelme, hogy nincs értelme az életemnek. Nem voltak gondolataim. Nem volt semmi. Csak a félelem, és a fájdalom. Aztán eldöntöttem, hogy akkor ennyi volt.
Én alakítom a gondolataimat. Amint eszembe jutott a neve, az arca, a szaga, szép dolgokra gondoltam. Minden este úgy aludtam el, hogy Elengedem ami történt, és megbocsájtok magamnak, amiért nem tudtam továbblépni. Később megbocsájtottam neki. Aztán már nem is gondoltam rá.
Egyszerűen eldöntöttem, hogy vége.
Addig erőltettem míg meg nem láttam mindenben a jót, a szépet, a tanulságot. A gond is lehet öröm. Az is lehet vicces. A gondoktól vagyunk kreatívak, sokszínűek, tehetségesek. És a gondok miatt vagyunk képesek magasabbnál magasabbra törni!
Vettem egy zsebnaptárat, és elkezdtem írni minden nap, hogy mi jó, szép dolog történt velem. Elkezdtem figyelni. Minden nap tudtam írni 3 jó dolgot.
Amikor padlón voltam, tudtam, hogy véghezvittem a legnagyobb dolgot, ami tőlem telt. Felkeltem! Elkezdtem büszke lenni magamra, elkezdtem érezni hogy gazdag vagyok. Nem vagyonilag, hanem lelkileg. Rengeteget voltam kint a kertben, megtanultam meditálni. Elkezdtem önfejlesztő könyveket olvasni, kijegyzetelni, gyakorolni.
Louise L. Hay, Brian Tracy, Dr. Wayne W. Dyer, Neale Donald Walsch.
A kedvenc könyvem, ami átsegített mindenen, az a Beszélgetések Istennel. Internetről letölthető ingyen, így nem kell rá pénzt költeni.
Rengeteg könyvet olvastam az önfejlesztésről, és amúgy pszichológusok is használják egyes spirituális tanítók programjait.
Plusz elkezdtem napirendet írni. Minden napra volt dolgom, fontos ember vagyok, csinálnom kell. Segített felépíteni az önképem.
Nagyon fontos a negatív szavak elhagyása. Negatív jelzők elhagyása.
Volt olyan barátom, akinek töviről hegyire elmondtam, megmutattam mindent amit csináltam. De ő leragadt ott, hogy neki nincs joga, hatalma beleszólni a saját életébe, mások hibásak, mások nem tudják, ezért ő sem.
Rájöttem, hogy ha a fejemre állok, se tudok neki segíteni, mert ő nem akar magán segíteni.
Lépésről lépésre fel kell építeni egy új személyiséget.
Szabályokat alkotni, betartani, listázni, pipálni, önjutalmazni. Senki sem fogja megsimogatni a buksidat, hogy ügyes munka. Csak te tudod magad a teljes valódban értékelni.
A dolgok addig lehetetlenek, míg jön valaki, aki erről nem tud és megcsinálja. Minden szakmát ki lehet aknázni, alázattal, tehetséggel, kő kemény munkával, szorgalommal, küzdelemmel. Minden ember mögött óriási csaták vannak.
Senki sem fog tudni kész receptet átadni.
Egyszerűen csak dönteni kell. Dönteni magad mellett.
Új programot írni az életre.
ahogy elkezdett szépülni a lelkem, elkezdett minden épülni körülöttem. Jó családi légkör, szeretem a munkám, mások azt mondják rá alantas munka, eközben meg több mint elegendőt keresek. Csak jó minden. Nem azért mert szerencsés vagyok, vagy mert nincsenek problémáim, vagy mert ezüst kanállal a hátsómban születtem. Hanem mert teszek azért, hogy jól éljek. És ez az első 1 évben mind csak lelki, szellemi munka volt. Most pedig már fizikailag is képes vagyok jobbá, komfortosabbá tenni a saját, illetve mások életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!