Nomális, ha nem szeretnék átmenni karácsonykor?
Sajnos nem állunk jól anyagilag, ezért a párom legjobb barátja felajánlotta, hogy karácsonyozzunk náluk. A párom ennek örült, mert így nem leszünk egyedül a puszta lakásban, hiszen se fára, se ajándékra, se karácsonyi menüre nem telik.
Viszont én nem érzem ott jól magam. Ők nagyon gazdagok. Szóval két méteres karácsonyfa, az egész lakás feldíszítve...
A srác normális, bár velem nem szokott beszélgetni, elvégre nem az én barátom, hanem a páromé. Meg a felesége le is szedné a fejem érte.
Szóval, a sráccal nincs gond, a lány viszont nehéz eset. Évek óta gazdagságban él, szóval nem ismer mást.
Amikor nekünk egy fokkal jobban ment, akkor vettem magamnak pár ruhát, ne járjak már szakadtan, mint tavaly is. Erre jött a komment, miért vásárolok x boltban, oda csak a csórók járnak. Vagy ha kimegyünk valahová, egyszerűen megvesz mindent, mert megteheti.
Meg mondta a páromnak is, hogy a különbség kettőnk között, hogy ő ad a minőségre, én meg nem (igazából meg neki van fél milliója egy pár cipőre, nekem nincs).
Most még rosszabbul állunk. Szóval, ajándékra meg ilyesmikre nincs. Nekik viszünk valamit jelképesen, de egymásra már szerintem nem marad, tavaly se volt.
És tavaly is olyan kellemetlen volt, hogy a lány kapott egy halom ajándékot (Blackberry, MacBook, ruhák, számítógépes játékok), és még arról beszélgettek, hogy neki ez kevés, és milyen ruhákat rendeljenek még netről.
Tényleg velem van a baj, hogy irigy vagyok?
Megértelek. Ha a két véglet találkozik, az nem szerencsés, ráadásul a leírtak alapján a tapintat náluk ismeretlen fogalom lehet.
Szerintem maradjatok kettesben otthon, szerény körülmények között is lehet meghitt, barátságos légkört teremteni! Előbb-utóbb rendeződik a helyzet, bizonyára talpra álltok, akkor ez egy olyan közös emlék lesz, ami biztosan szorosabban összekovácsol benneteket. (Sokkal jobban mint egy ajándék MacBook vagy félmilliós cipő).
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Sajnos már egy jó ideje a Karácsony (is) a döntő többségnek egy "össznépi zabálás", melyet sokszor erőn felüli költekezés előz meg...
Ahol szeretet van, csak ott van igazi ünnep. Különben csak egy ünnepnap (naptárilag)
...még valami:
"A srác normális, bár velem nem szokott beszélgetni, elvégre nem az én barátom, hanem a páromé. Meg a felesége le is szedné a fejem érte."
Meg kell kérdeznem, biztos hogy barátok? A barátom feleségét én csak barátnak tudom tekinteni.
A felesége miért a Te fejedet szedné le? (gondolkozz!)
Leírtad, tavaly miket kapott,,, És szeretetet? Mert ha azt nem, akkor tulajdonképpen nem is kapott semmit.
"Meg mondta a páromnak is..." A párod hogy kezelte ezt a dolgot? (gondolom udvariasan, nehogy megsértse "őnagyságát")
A párod is tudja hogy Neked kellemetlen az ottlét?
Ha nem, addig még van idő megbeszélni. "Csak" azért odamenni hogy ne legyetek "egyedül", nem érdemes.
Különben is! Ketten nem lehet egyedül lenni, hárman meg pláne!
Neked ott a párod, Neki ott vagy Te. És ott a szeretet is.
Mi 24.-én feldíszítjük a lassan 15 éves műfenyőnket. Utána közösen elkészítjük az ünnepi menüt.(csak attól ünnepi, hogy olyat készítünk, amit már nagyon régen (vagy ritkán) csináltunk. Semmi extra, nem futja.
Este világítás bekapcsol a fenyőfán, halk zene, nézzük pár percig a fát. Utána "jókívánságok" és közös "semmittevés", élvezzük az ünnep hangulatát.
Másnap séta a belvárosban, vagy kisebb kirándulás.
És nyugalom, béke és szeretet.
Ennyi...
Kedves Kérdező!
Ne is haragudj, de a párod barátjának a felesége egy hatalmas bunkó... A leírás inkább illik egy elkényeztetett tinilányra mint egy felnőtt nőre.
Így én sem mennék át, sőt kerülném őket ahogy tudnám.
Én is arra szavazok, hogy maradjatok otthon és élvezzétek az ünnepet kettesben, látogassátok meg a szülőket (?) ilyenek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!