Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Depresszió, rossz hangulat...

Depresszió, rossz hangulat ellen tudtok ajánlani valamilyen regényt, ami átsegítene ezen a nehéz időszakon?

Figyelt kérdés

2015. dec. 4. 20:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
John Steinbeck: Kedves csirkefogók
2015. dec. 9. 19:06
 12/19 anonim válasza:

John Steinbeck Kék öböl - Szerelem csütörtök í.gy egymás után

Életem legfontosebb könyve minden benne van, ami az élet lényege.

2015. dec. 10. 18:20
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi! :))
2015. dec. 10. 20:06
 14/19 Listva válasza:
32 éves koromig én is rendszeresen voltam depressziós, én főleg munkával próbáltam elűzni, többnyire sikeresen, de mindig csak időlegesen. Rövid távú célokat tűztem ki magam elé, amik értelmesnek tűntek, és amíg azok elérésével voltam elfoglalva, nem is volt különösebb gond a depresszióval. De aztán mindig újra visszajött. 32 éves koromban már kétgyerekes családapa voltam, de még mindig küszködtem a depresszióval. Akkor megtértem, megismertem Istent az Ő fián keresztül olyannak, amilyen valójában. Egy csapásra megszűntek a depressziók, még csak harcolnom se kellett ellenük. Most 56 éves vagyok, és még mindig nagyon hálás Istennek, hogy ilyen könnyen megszabadított a depressziótól. Sok más rossz dologtól is megszabadultam, de nem mindentől ilyen könnyen, és olyan is van, amivel máig küszködök. De tudom, hogy Isten velem van, és soha nem hagy el, a végén pedig győzni fogok.
2015. dec. 11. 09:35
 15/19 anonim ***** válasza:
Depresszió ellen nem olvasni kell, hanem kimenni a szabadba. A téli hónapokban gyalázatosan kevés fény éri a tobozmirigyedet, így az melatonint termel. Ettől vagy depis. Ennek nem az az ellenszere, hogy beülsz egy sötét szobába, hanem az, hogy kint a szabadban jól megmozgatod az izmaidat.
2015. dec. 11. 15:29
 16/19 anonim válasza:
Rejtő Jenő
2016. febr. 4. 20:47
 17/19 anonim válasza:
Wodhouse-t tudom ajánlani. Nem mondom hogy segíteni fog a depressziódon, nekem sem segített különösebben, viszont a könyveinek hangulata és Psmith modora teljesen elvonta a figyelmem és addig sem kínoztam magyam :)
2016. febr. 5. 10:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Nagy részben egyetértek Miquel-el!

De mint depis ember,tudom,hogy nem ilyen egyszerű ez.

A lényeg,hogy ne ragadj meg ebben az állapotban és keresd mindig a kiutat.Fejleszd magad fizikálisan,szellemileg.

Tűzz ki elérhető célokat!Készíts napirendet,stb.

Egyél,pihenjél eleget.Szedjél szükséges vitaminokat,omega 3-at.stb

És nézd a 2 pasi meg a kicsit!

Nekem az jött be!

F40+

2016. febr. 5. 10:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Asimov: Alapítvány
2016. febr. 7. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!