Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy érzem teljes hanyatlásnak...

Úgy érzem teljes hanyatlásnak indultam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Eddig mindig szerencsém volt. Érettségi egész jól sikerült, egyetemre kerültem. Oda ahova szerettem volna. Sajnos rájöttem, hogy baromi nehéz, én meg sík hülyének érzem magam. Hiába próbálok tanulni, egyszerűen nem megy sehogy sem. Úgy érzem lassan kibukok. Otthon persze bíznak bennem, meg minden és ez esik a legrosszabbul, nem akarok csalódást okozni nekik és magamnak sem, de sajnos az lesz. Küldik a pénzt folyton, mindenben segítenek én meg egy nagy semmit produkálok csak. Tanulás miatt leálltam az alkoholról és bulikról, ami középsuliban folyton jelen volt az életemben, mégis akkor jól teljesítettem, most meg bukok mindent. Az alkohol elhagyása miatt még rosszabb lett a helyzet, helyette még több cigit szívok lassan napi egy doboznyit. Érzem, hogy teljesen tönkrevágom így magamat a semmiért, fogytam sokat és csak egy roncsot látok, ha a tükörbe nézek. Barátnőm nem volt sose, eddig aki tetszett mind hátat fordított nekem, akármilyen jó kapcsolatot is próbáltam kiépíteni. Egy felesleges embernek érzem magam, egyre többet gondolkozom rajta, hogy feladom az egyetemet, meg az életet is lehet, mert semmi hasznos nem lesz belőlem...

19/F

2015. nov. 19. 22:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Melyik egyetem?
2015. nov. 19. 22:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Műszaki, de megbántam a jelentkezést, mert a számolós tantárgyakból mindig gyenge voltam.
2015. nov. 19. 23:05
 3/10 anonim ***** válasza:
BME?:)
2015. nov. 19. 23:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Lehet úgy is nevezni.
2015. nov. 19. 23:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor apukám ne keseredjél el! Az az egyetem benne a világ első 500 egyetemében. Olyan emberek szoktak kihullani tömegesen, akiket matekkel, fizikával és infóval vettek fel. Szóval nem veled van a gond. Nem te vagy a gyenge a lánc. Maga az egyetem teli van élettel, sőt foglalkoznak a diákokkal kiemelkedő módon! Unatkozni elég nehéz benne és bulira is van bőven lehetőség. Szóval a diák élet eléggé jelen van és a környezet maga is barátságos, modern, tiszta stb...Tehát jó BME hallgatónak lenni. Főleg ha kollégista vagy és közel van.

Viszont! Ettől függetlenül az órarendek elég horror módon vannak összeállítva, ami még nem is lenne annyira probléma. De egy némelyik tanár irtó szar eladó és többet árt amit beszélnek, mint amit használ. Megöli a lelked az előadása és csak elrabolja az időd. A BME sajnos inkább azoknak való, akik értenek a műszaki dolgokhoz, csak tökéletesíteni akarják a tudásukat. Vagy pedig olvasni kell. Mert az előadás használhatatlan sok esetben.

Szóval most is csak azt tudom mondani, hogy nem veled van baj. Ha bírod a kudarcokat és a tanulást, akkor küzdjél nyugodtan, mert később értelmesebb lesz. Bár ha ennyire kikészít, talán jobb lenne olyan egyetemre járni, ahol értelmesebben tanítanak. Itt jobban jársz, ha barátkozol okos emberekkel, akik segítenek.

Tehát nem te vagy egy szerencsétlen ember. Hanem a döntés nem biztos, hogy jó volt, ha nem a matek és a fizika az életed. De ezen még lehet bármikor változtatni. Te nem buktál el és bármilyen nagy ember lehet belőled;)

2015. nov. 19. 23:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Itt vannak hasznos videók, amúgy (bár gondolom ismered):

https://www.youtube.com/user/HunDigitalSquirrel/videos

[link]

2015. nov. 19. 23:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Tudom, és köszi a biztatást. Csak eddig ha valamit elkezdtem, azt be is fejeztem mindig. Most nem érzem úgy, hogy menni fog és utálom, ha kudarcot vallok, főleg így, hogy bíznak bennem a szüleim, én meg már nem bízok magamban.
2015. nov. 19. 23:29
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen volt szerencsém a videókhoz és kicsit jobban értettem, de azért köszi. :D
2015. nov. 19. 23:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Igazán nincs mit. És tényleg nagyon szorítok:)

Bárhogy fogsz dönteni a lényeg mindig az, hogy nem vagy sem buta, sem vesztes!

Én hiszek benne, hogy lesz valamilyen diplomád, akár BME!

De ha nem lenne sem most is sok minden lehetnél. Azzal, hogy bekerültél a BME-re, már látszik, hogy nem hülye gyerek vagy. De akár még híres szakács is lehetsz. Most nem azt mondom, hogy az leszel. Csak mondom. Nem szabad hülyeség miatt magad bántnai! Előtted a szép élet!

2015. nov. 19. 23:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is ott végeztem, teljesen átérzem a gondjaidat. Amit tehetsz, hogy bejársz a gyakorlatokra, konzultációkra, felsőbbévesektől kipuhatolod, "milyen jellegű" kérdések lehetnek a ZH-n vagy vizsgán. A lehető legkönnyebb választható tárgyakat kell felvenned, hogy minél előbb végezz. Ne csüggedj, előbb utóbb elvégzed. Ha pár évvel tovább tart, nem tragédia, csak légy kitartó!
2015. nov. 20. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!