Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy lehetne újból bízni az...

Hogy lehetne újból bízni az emberekben?

Figyelt kérdés
Rövid csak annyit,hogy rengeteg csalódás ért emberekkel kapcsoltaban minden téren,ezért senkiben sem tudok már bízni.Minden mondatból csak a rosszat veszem észre...
2010. márc. 19. 22:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Én is igy vagyok vele! Szólj ha rájöttél a titkára!

Szerintem jó emberismerőnek kell lenni. Rám van h mondják gyanakvó, bizalmatlan vok.

Szerintem el kell fogadni h az emberek olyanok amilyenek, vannak jó meg rossz paszban. Van mikor nemet mondanak vmire, vagy nem érdekli őket vmi. Ezt el kell fogadni! Gyűjteni kell a jó tapasztalatokat, és arra kell fókuszálni!

Nem szabad túl sokat elvárni az emberektől, mint amire képesek!

Van aki jobban érzékeny dolgokra mig más észre se veszi azokat. Ez egy adottság , nem tul sokat tehetsz ellene. Max ha vmi nem tetszik, azt nem félsz megmondani, mert senki nem fog helyetted kiállni!

Vigyázz mert a rosszindulat elvihet nagyon rossz irányba!

Valamint bízni kell magadban h ha bármilyen helyzet jön te jól fel tudod mérni, és kezelni, ehez rutin is kell.

2010. márc. 19. 22:29
 2/12 A kérdező kommentje:
nem érzem úgy,hogy bárkitől többet várnék el mint ami,inkább azzal van a gond,hogy túl jóhiszemü vagyok és ennek mindig az a vége,hogy átvernek.Sajnos állítólagos barátok már nem egyszer meg is loptak..én inkább lyesmikre gondoltam.Köszi a tanácsot:)
2010. márc. 19. 22:34
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen kell bennük újra bízni, abból csak újabb csalódások lesznek (többnyire). Inkább csak ismerkedj, és akivel nagyon megvan az összhang, és úgy érzed, közelebb engedheted magadhoz. Alapvetően én is bizalmatlan vagyok, de szerintem ez így van jól, nem érhet csalódás, csak meglepetés :)
2010. márc. 19. 22:35
 4/12 anonim ***** válasza:
Ahoz h jobban tiszteljenek semmit nem szabad lenyelned! Ha kell az asztalra kell csapnod! Van amikor kérésre nemet kell mondanod, h jobban megbecsüljenek!!! Ne legyél mindig elérhető, kézközelben!
2010. márc. 19. 23:07
 5/12 A kérdező kommentje:

Csak most nézem,hogy kissé helytelenül írtam le a kérdést:)

Hát bizony a vélemény kinyilvánítással is van gond,mert ha elmondom a véleményem abból hatalmas viták vannak és hát már eléggé unom a behodólás szerepét,meg azt is ,hogy minden hülyeség után én kezdeményezzem a békülést.Ezek a meglévő barátok,ismerősök.Már gondoltam rá,hogy megkéne szakítani velük a kapcsolatot és új ismertségekre szert tenni,de mint írtam képtelen vagyok bízni bárkiben is.Az az eset áll fent,mint abban vizes poharas mondásban:félig tele van a pohár vagy félig üres.Na nálam a félig üres van,mert minden mondatból a rosszat szűröm csak ki,a rengeteg csalódás miatt.De talán idővel lesz ez még jobb.:)

2010. márc. 19. 23:22
 6/12 anonim ***** válasza:
Hidd el, hogy a mai világban, jobb ha gyanakvó vagy, és nem hiszel az embereknek mindent el.
2010. márc. 19. 23:29
 7/12 anonim ***** válasza:

Igen! Félsz közel menni a tűzhöz, mert egyszer már megégetted magad!

Határozd el h amig vki nem ártott neked addig bizol benne, utána meg attól függően h mit követett el vagy leszidod v megszünteted vele a kapcs!

Szerintem azért hódolsz be mert félsz h akkor nem fognak szeretni! Te szeresd magad először is! És akkor nem fogsz függeni más szeretetétől!

A becsület fontosabb mint h szeressenek! Aki nem tisztel az nem is szeret, és arra nincs is szükség.

Az a csoda h a pasik nem szivattak még le!

2010. márc. 19. 23:31
 8/12 anonim ***** válasza:
Jól teszed hogy nem bízol senkiben, soha ne is bízzál, itt Magyarországon sajnos nagy divat hogy mindenki átb@sz mindenkit.
2010. márc. 19. 23:44
 9/12 anonim ***** válasza:

Igen, gyakori de ez egy nagy hülye általánosítás! Ilyen alapon minek születünk meg, ha ugyis meghalunk!

A bizalom igenis fontos! Meg az emberismeret!

2010. márc. 19. 23:47
 10/12 anonim ***** válasza:
Olvasd el Madách Imre , Az ember tragédiáját!
2010. márc. 20. 02:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!