Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan válasszam ki az életcélom?

Hogyan válasszam ki az életcélom?

Figyelt kérdés

Sosem tartottam magam rossz döntés hozónak. Mindig tudtam dönteni és másoknak is sokat mondtam hogy ha dönteni kell, előbb vizsgáld meg a lehetőségek jó és rossz oldalát is és biztosan jól fogsz dönteni! Viszont most olyan kérdés előtt álok amit már hónapok óta minden nap többször is felteszek magamnak, és véletlenül sem telik el nap hogy ne gondoljak erre!

17 éves vagyok van egy elég sikeres családi vállalkozásunk, amit még nagyon sokat lehet fejleszteni és meg is vannak rá a lehetőségek! A gond hogy édesapám sokat iszik és olyankor mindenkit csesztet és lenéz! Amikor nem ittas, akkor sem tud senki elég jó lenni neki, mindig-mindenbe talál hibát! Ezzel csak az a gond hogy magammal sem vagyok soha elégedett, mindig jobbat-többet akarok, viszont nagyon optimista vagyok! Ezt a vállalkozást is szeretném tovább vinni és fejleszteni, viszont van egy másik nagy vágyam is, amit még senkinek nem mondtam el. Egy nagy dolog, ami a legtöbb gyereknek csak egy álom, viszont én nagyon elszeretném érni ezt. Viszont választanom kell. Mind kettő nagyon nehéz lesz. Próbáltam már leírni, vizsgálni mind a kettő jó és rossz tulajdonságait is, de nem tudok dönteni!

Tudom hogy ti sem döntethettek helyettem, és nem sokat tudtok segíteni, de muszáj volt leírnom... :)

2015. okt. 27. 00:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi a másik nagy vágyad?:)
2015. okt. 27. 01:02
 2/4 A kérdező kommentje:

Amit elfelejtettem még oda írni, hogy nem sok értelmét látom az életnek, csak egy túl fejlett "majmoknak" tartom az embereket, viszont ennek örülök. És annak is örülök hogy ebbe az inteligens fajba tartozhatok, viszont ennek az a hátránya hogy a "Mi az élet értelme" kérdésre nem tudok válaszolni. Tudom hogy sok embernek a boldogság, család és a gyermekei adnak értelmet, viszont ez nekem nem elég!

Kicsit néha szívtelennek és könyörületlenek tartom magam e miatt!

Azt is tudom, hogy nem a cél a lényeg, hanem az oda vezető út, de sajnos ettől sem leszek nyugodtabb!

Ezért az egyik vágyam a családdal való munka folytatása, a másik viszont a válasz keresése és olyan emberek társasága akik úgyszintén ugyan azokat a válaszokat keresik. De ezt így nem teljesen értheted és nem is magyarázhatom tovább, mert csak felhúzom magam a sok kérdésen amikre nincs válasz, ezek nagy része a fizika és a törvényeihez köthetőek...

De mint már mondtam, ez nem teljesen magyarázza meg a másik vágyamat! :)

2015. okt. 27. 01:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Nyomd a vállalkozást, közben hobbiként a másik célod műveld, aztán meglátod van-e lehetőség a másikban is.
2015. okt. 27. 04:38
 4/4 A kérdező kommentje:

Valószínű nem értettél meg, de nem lehet mind a kettőt, főleg nem "hobbiként" :)

Ám az a tervem, hogy jövőre elmegyek és elkezdek tanulni és felkészülni erre, ha jól megy folytatom, ha nem haza jövök és folytatom a vállalkozást!

A gond hogy nem adom fel egy könnyen és ha elkezdem a felkészülést nem valószínű, hogy utána már szóba jöhet bármi más :(

2015. okt. 27. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!