Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi a véleményed erről?

Mi a véleményed erről?

Figyelt kérdés

sziasztok! nem tudom, gondolkodik-e úgy más mint én, kíváncsi lennék véleményekre, akár negatív akár pozitív.

25 éves srác vagyok, van itthon munkám, átlagos fizetésem van, egy magyar cégnél dolgozom. Egy ismerősöm ajánlotta, hogy menjek ki hozzá Angliába és dolgozzak ott 4-5x annyiért mint itthon, költözzek oda hozzá stb. Elutasítottam... lehet hogy életem legnagyobb baklövése volt, de úgy érzem, hogy a mai világban mindenkit a pénz motivál. Engem nem, és azon a véleményen vagyok, hogy szeretem a hazámat, nem hagynám itt, nemhogy örökre de még egy évre sem. Nem dolgoznék kint, azért hogy egy idegen államot támogassak a munkámmal, miközben itthon ilyen állapotok uralkodnak. Amiért visszautasítottam ezt az ajánlatot a barátnőm és a szüleim nagyon haragudnak rám, azt mondják nem vagyok normális... Nem vagyok normális, kérdem én, csak azért mert nem egy idegen országban akarok dolgozni, hanem a hazámban? Magyarul beszélve, ahol a barátaim, rokonaim élnek, ahol születtem és ahol itthon érzem magam? Ha mindenki kimenne dolgozni külföldre mi maradna Magyarországból?:( Mi a véleményetek erről? Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2010. márc. 14. 13:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

ez a te életed.te döntésed.Nem vagy hülye.Csak arra vigyázz,nehogy később megbánd,mert akkor mondogatják majd az okosok,h."na ugye-mi megmondtuk.."

De ha te elégedett vagy a mostani életeddel,akkor ne törődj másokkal.

2010. márc. 14. 13:56
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Igen elégedett vagyok, de tudod csábítja az ember, hogyha elmegy egy másik országba dolgozni akkor többet keres, jobb élete lesz. Én mégis maradtam, a fent leírt okok miatt.
2010. márc. 14. 14:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
tiéd minden tiszteletem!
2010. márc. 14. 14:02
 4/13 anonim ***** válasza:
Téged ideköt a család,gondolom ezért sem mennél szívesen.Sokakat nem köt ide semmi,azért is mennek szerencsét próbálni,de hát a nagyobb pénz is elég motiváló.Mondok egy példát az én ismertségi körömből:egy ismerősöm (nem tanult többet mint én)kiment Németországba és egy idős velem.Ha megnézem,hogy ő hol tart és én hol tartok most, hát akkor igencsak egondolkodom azon,hogy ki döntött jól.
2010. márc. 14. 14:06
 5/13 anonim ***** válasza:
81%
Az olvasottak alapján bátran állítom, hogy igaz magyar vagy, és bölcsen döntöttél!
2010. márc. 14. 14:59
 6/13 anonim ***** válasza:
Én ha kimegyek nem a pénz miatt megyek, hanem mert szeretnék minél többet megtudni a világról, arról, hogy máshogy hogyan élnek, mik a szokások, a normák, és szeretném magam kipróbálni különböző szituációkban. Azaz azért mennék, mert kalandor vagyok. Ezek szerint én nem vagyok igaz magyar?
2010. márc. 14. 16:11
 7/13 A kérdező kommentje:
Szerintem ezzel nincs semmi baj amit Te leírtál kedves utolsó, az én szememben nem vagy kevesebb, a Te véleményed is vélemény, Te így gondolod. Én is kimennék maximum 1-2 hónapra ilyen céllal mint Te. De engem hosszú hónapokra hívtak. Azt nem vállalom, a másik meg az, hogy ha most kimegyek, akkor az itthoni állásomat elveszítem, ha az ottani nem tetszik, akkor hazajövök, és állás nélkül maradok.
2010. márc. 14. 16:17
 8/13 anonim ***** válasza:
Én ismerek olyat, akinek volt itthon jól fizető állása, kocsija, stb, aztán kapott egy ajánlatot, el is fogadta, és hát úgymond igencsak ráb*szott...szerintem jól döntöttél!
2010. márc. 14. 16:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Azért a pénz elég fontos. Hazaszeretetből nem fogsz megélni, esetleg ha családod lesz, gyereked, azok sem... Magadra kell gondolni, az ország nem fog belehalni ha elmész. És külföldön is lehet magyarnak lenni. De hát mindenki máshogy gondolkozik.
2010. márc. 15. 00:55
 10/13 anonim ***** válasza:

én 100% -ig ugyanazon a véleményen vagyok, mint te, kedves kérdező, én is a munkásságom során nem haszonra törekszem, hanem az értékre, amit kiadok a kezemből.

akik meg fújjolnak és cseszegetnek téged, azokkal ne törődj, neked van igazad, ha hasonlóan állnának az emberek bizonyos kérdésekhez, akár más országokban is, megszűnne a probléma...egyébként elképzelhető, hogy valami mögöttes mozgató erő van ez a fertő és rontás hátterében, mintha valamiféle gonosz munkálkodna.

üdv

25/F

2010. márc. 17. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!