Nem tudok a jelennek élni, folyton a jövővel vagyok elfoglalva. Van erről szóló film?
Nekem egy idézet jut erről eszembe:
" A holnapot vártam, a mát elsiettem,
Holnapra készült csak, ünnepre, a lelkem.
Holnap, mindig csak holnap, minden mindig érte,
Szemem a mát csupán kicsinylően mérte.
Kincses ifjúságom dohos lett, molyette,
De a holnap sose jött el, s a mát eltemette."
Én csak könyvet tudnék ajánlani.
Popper Péter: Belső utak című könyvét, vagy Andersen meséinek tanai is ide kapcsolódhatnak.
Én gyermekoromban sokat olvasgattam Andersen meséit, érdekes, hogy csak felnőttként érettem meg.
Úgy gondolom egy egészséges álmodozás mindenképpen fontos az életünkben. Mert a memória a múltba visz, az álmodozás pedig a jövőbe.
Egyszer egy sírkövön ezt a feliratot láttam: "becsüld az élet minden pillanatát" ezen hosszasan elgondolkodtam és arra a következtetésre jutottam, hogy megpróbálom a mának átadni magam.
Erròl nem filmek szòlnak,hanem az èlet.Azt,hogy a jelenben kell èlned màr felismerted,(hiszen te ìrod)tehàt màr csak ennek a gyakorlatba vitele hiànyzik.Azt sem tudjuk mi lesz 5 perc mùlva,nem hogy èvekkel ezutàn!
A Biblia olvasàsàt tanàcsolom,ide Isten kell!
Minden jòt neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!