Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi a jó emlékező képesség titka?

Mi a jó emlékező képesség titka?

Figyelt kérdés
Mi a jó emlékező képesség titka?

2015. szept. 21. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Hát az hogy napi rendszerességgel kell

ööö...

francba elfelejtettem hogy mit :/

2015. szept. 21. 20:14
 2/9 anonim válasza:
33%

Bilobil...

Te motherszomoritó

2015. szept. 21. 20:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Normális genetika.

Ha az nincs, akkor a cetlik, vagy a netosz, akarom mondani NOTESZ :'D

2015. szept. 21. 20:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Magnézium, B6-vitamin, Omega-3, és az emlékezet intenzív használata (ezt kiváltó készülékek helyett), memóriajátékokkal való edzés.
2015. szept. 21. 20:40
 5/9 A kérdező kommentje:
A 4. válaszolónak köszönöm igazán hasznos tanácsot, és a többieknek is, hogy próbáltak segíteni.
2015. szept. 21. 21:32
 6/9 anonim ***** válasza:

nekem az elmúlt időben sokat javult a memóriám, nem teljesen tudom miért, de az alábbiakat csináltam:

- javítottam az étrendemen, több benne a gyümölcs és zöldség (változatosan, minden nap más), megmaradt a hús

- kicsit többet mozgok (bicikli, futás)

- többet olvasok (szakmámból adódóan (informatika) úgy napi 40-50 oldalnyira becsülném, plusz esténként regény)

- ha buszon vagy valahol utazok, mindig töröm a fejem valamin (leginkább forex-xel kapcsolatos dolgokon)

- utazás közben zenét hallgatok, memória játékokat és asszociációs játékokat játszom, pl. rendszámokkal

- odafigyelek hogy sokat mozgassam a szemem (olvastam, hogy javítja a kreativitást és a gondolkodást)

- próbálok a légzésemre odafigyelni (több oxigén jusson az agynak)

- néha (hetente 1-2 alkalommal) szedek vitamint is

- igyekszem a dolgokat kontextusban/összefüggéseiben látni/megjegyezni, pl.

- számsornál nem csak a számokat, hanem köztük levő viszonyt jegyzem meg, ha máshogy nem megy akkor helyben kitalált dallammal, verssel, rímmel..

- szövegnél kontextusba próbálom helyezni, vagy saját emlékeimmel elképzelni azt, megpróbálni elképzelni és "érezni" a jelentést

- képleteknél a változók egymásra hatásait, levezetéseket, lépéseket próbálom megérteni

azt nem tudnám megmondani, hogy mi váltotta ki ezek közül a javulást, de az utóbbi időben határozottan javult..

amúgy ajánlom figyelmedbe: [link]

2015. szept. 21. 22:05
 7/9 anonim ***** válasza:

szerintem gyakorlat kerdese :)

ajanlom figyelmedbe Joshua Foer - Einsteinnel a holdra(Moonwalking with Einstein) cimu konyvet.

Nekem segitett :)

2015. szept. 22. 15:04
 8/9 I.B.T. ***** válasza:
Nem emlékszem.
2015. szept. 22. 18:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Az olvasás, rejtély fejtés és a logikai játékok. Van még várj... elfelejtettem.
2015. szept. 25. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!