Mi a jó emlékező képesség titka?
Hát az hogy napi rendszerességgel kell
ööö...
francba elfelejtettem hogy mit :/
Normális genetika.
Ha az nincs, akkor a cetlik, vagy a netosz, akarom mondani NOTESZ :'D
nekem az elmúlt időben sokat javult a memóriám, nem teljesen tudom miért, de az alábbiakat csináltam:
- javítottam az étrendemen, több benne a gyümölcs és zöldség (változatosan, minden nap más), megmaradt a hús
- kicsit többet mozgok (bicikli, futás)
- többet olvasok (szakmámból adódóan (informatika) úgy napi 40-50 oldalnyira becsülném, plusz esténként regény)
- ha buszon vagy valahol utazok, mindig töröm a fejem valamin (leginkább forex-xel kapcsolatos dolgokon)
- utazás közben zenét hallgatok, memória játékokat és asszociációs játékokat játszom, pl. rendszámokkal
- odafigyelek hogy sokat mozgassam a szemem (olvastam, hogy javítja a kreativitást és a gondolkodást)
- próbálok a légzésemre odafigyelni (több oxigén jusson az agynak)
- néha (hetente 1-2 alkalommal) szedek vitamint is
- igyekszem a dolgokat kontextusban/összefüggéseiben látni/megjegyezni, pl.
- számsornál nem csak a számokat, hanem köztük levő viszonyt jegyzem meg, ha máshogy nem megy akkor helyben kitalált dallammal, verssel, rímmel..
- szövegnél kontextusba próbálom helyezni, vagy saját emlékeimmel elképzelni azt, megpróbálni elképzelni és "érezni" a jelentést
- képleteknél a változók egymásra hatásait, levezetéseket, lépéseket próbálom megérteni
azt nem tudnám megmondani, hogy mi váltotta ki ezek közül a javulást, de az utóbbi időben határozottan javult..
amúgy ajánlom figyelmedbe: [link]
szerintem gyakorlat kerdese :)
ajanlom figyelmedbe Joshua Foer - Einsteinnel a holdra(Moonwalking with Einstein) cimu konyvet.
Nekem segitett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!