Hogyan legyek elégedett magammal?
Először is, legyen reális célod. Ne ilyen ködös dolgokat remélj, hogy majd ha lefogyok X kilót.
Sokszor az ember teste nem úgy működik ahogy ő azt elképzelte, de hát ilyen az élet. Mondjuk ki, azzal a 100 kiló/170 centivel elhízott vagy. Onnan tudom, hogy én ugyan ennyivel vagyok 80 kiló, és az is sok.
DE
Nem a számoktól leszel boldog. Voltam én 65 kiló is, nwm volt különösebben más érzés, nem voltam boldogabb vagy kiegyensúlyozottabb.
Az a baj hogy az igényességet összekevered az alkattal. Jó, rendben, akarj egészséges testet. De ez nem abból áll, hogy centiken meg kilókon spekulálsz.
Sportolj mert mozogni jó. Egyél mert a testednek tápanyagra van szüksége. Igyál mert vízre is.
Aludd ki magadat, mert a pihenés hiánya is depresszióhoz vezet.
Legyenek reális céljaid, és ezeket váltsd valóra. Nem kell neked rögtön olimiai aranyérmesnek lenned, elég csak ha mozogsz heti kétszer, hogy jól kiizzadd magadat.
Oké, asztmás vagy. Alakítsd a sportot az igényeidhez. Mittudomén, jógázz. Ami neked működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!