Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi lenne ez? Depressziónak...

Mi lenne ez? Depressziónak nagyon kevésnek hat, de akkor mi?

Figyelt kérdés

Szóval. Lényeg, a lényeg, hogy nagyjából 10-11 éves korom óta itthon elkezdtem észlelni a gondokat, mivel ekkortájt költözött el nővérem itthonról, és nem csak, hogy egyedül maradtam, minden probléma az én nyakamba zúdult, pedig 10 évvel fiatalabb voltam-vagyok mint ő. Ez alapvetően családi gondokat szült (köztem és anyám, testvéreim között főleg), a már meglévő iskolaiak mellé (elég rossz gyermekkorom volt, kitaszítás, bántalmazás stb). Ez folytatódott 14-15 éves koromig, gimnáziumban is elég sokat cseszegettek, itthon a veszekedések elég durvára fordultak, pszichológushoz is fordultam, mert öngyilkosságon járt az eszem (nővérem azelőtt fél évvel próbálkozott ezzel, úgy döntöttem, nem süllyedek idáig). A pszichológus nem segített, a körülöttem lévőkből épültem fel úgy, ahogy, de nem teljesen. Azóta is sokat vagyok levert (bár a hirtelen-vidám természetemmel és folytonos vigyorgással nagyszerűen leplezem), sírhatnékom vagy ütlegelhetnékem van, a halálon rengeteg gondolkozok; történjen velem, vagy mással. S úgy alapvetően is kevésszer érzem magam boldognak, mindig rámtör valami. Persze, mondhatja az ember, hogy kamasz dolog, de szerintem ez nem normális, pláne, hogy évek óta tart. Mi miatt lehet ez, lehet-e diagnosztizálni, mit kezdjek vele?

Ui.: Sokszor törnek rám stresszrohamok (szóval a letargia, öröm és ingerlékenység között mozgok általában), ilyenkor hetekig nem tudok normálisan aludni, ütlegelhetnékem van, cigiznem és kell és nyugtató szednem.

2015. szept. 1. 21:31
 1/9 A kérdező kommentje:
18/L, ez lemaradt.
2015. szept. 1. 21:31
 2/9 anonim ***** válasza:

Pszichiáterhez forduljál aki szükség esetén gyógyszert is írhat fel.Ez oda tartozik.

F40+

2015. szept. 1. 23:00
 3/9 Kókai János válasza:

Szervusz!

5 évvel ezelőtt hasonló problémákkal kezdtem bele tudtomon kívül az önmegismerésbe, önfejlesztésbe. Ez egy elég hosszú folyamat amit türelemmel kel csinálni(ebből elég kevés volt! :D ) De megéri, mert utána olyan dolgokat ki tudsz hozni az életedből amiről nem is álmodtál!

Tudok ajánlani 1-2 tanácsot ha gondolod.

Először is nézd meg a Békés harcos útja című filmet.Gondolkodj rajtta, és majd írj.

2015. szept. 2. 15:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Nagyon jó amit javasolsz,de egy beteg,depressziós embert először helyre kell hozni ahhoz,hogy bármivel el tudjon kezdeni foglalkozni.

2-es

2015. szept. 2. 16:08
 5/9 Kókai János válasza:

Meg kell próbálni rávezetni az önfejlesztésre, mert a gyógyszerek még jobban lehúzzák az embert! A nővérem már régóta szedi a "drogokat", és teljesen le van csúszva!

A cselekvés által szerzet élményekkel lehet visszabillenteni a mérleg egyensúlyát. A csoportterápiák is ezt a célt szolgálják. Bár annak a hátulütője, hogy más beteg emberekkel vagy körülvéve.

2015. szept. 3. 10:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok vele mit okoznak ezek a bogyók.Apám 40 éve szedi őket.Tiszta zombi tőlük.

De átmenetileg úgy tűnik szüksége lehet rá,míg el tud kezdeni foglalkozni bármivel is.

Ezt egy jó szakember el tudja dönteni.

2015. szept. 3. 12:06
 7/9 anonim válasza:

PSZICHIÁTERT NE!!!

Engem gyógyszereztek 12 éves koromban nem-meghatározott szkizoaffektív zavarral és szuicid szándékkal, és nagyjából ugyanolyan helyzetben voltam, mint Te. A gyógyszerek SEMMIT nem segítettek, sőt, csak ártottak... Teljesen letompultam. Saját erőmből, és új barátok (osztálytismételtem, és sikerült összebarátkozni az új osztálytársakkal pár hónap után) segítségével sikerült felépülnöm. 3 éve boldog párkapcsolatban élek, és bár a lelki labilitás megmaradt, a gödör mélyéről kikerültem, jól tanulok, vannak céljaim, stb.

Eközben felfedeztem az évek alatt, hogy van érzékem az íráshoz.. Ha valami miatt magam alatt vagyok, én is sokat agyalok a halálon, de elkezdek írni, szomorú zenéket hallgatok, sírok egy kicsit, és másnapra rendbe jövök. Egy idő után megfigyeltem, hogy a letargia a menstruációs ciklusom előtt szokott megjelenni, akkor amúgy is érzékenyebbek a nők (premenstruációs szindróma). Ez teljesen normális. Lehet, hogy Neked is csak ennyi a "pszichológiai problémád".

19/L

2015. szept. 5. 20:39
 8/9 anonim válasza:
Elmennék egy endokrinológiai szakrendelésre, ahol a hormonjaidat megvizsgálnák. Rengeteg múlik a hormonokon, nem is gondolnák sokan. Lehetséges, hogy itt kéne keresgélni az okot. Persze nem ártana egy neurológiai szakrendelés is, hgy az idegrendszered milyen állapotban van, illetve a legfőbb a pszichiátriai szakrendelés. De, ha felír gyógyszert az orvos itt, ne kezdd el szedni, mert letompít. A gyógyszeripar meggazdagítása a céljuk. Nem ismernek ismeretlen problémát, mindenre megoldást kínálnak pont ezért. Viszont a diagnózis miatt fontos lenne elmenned. Én azt mondom, sporttal + megfelelő barátokkal + egy kiegyensúlyozott párkapcsolat kialakításával nagyon rendbe tudod hozni magadat. Csak természetesen! :) Ha bármiben segíthetek, írj privátban.
2015. szept. 8. 19:09
 9/9 Kókai János válasza:

Türelemme, és önfejlesztéssel bármit el lehet érni!

https://www.youtube.com/watch?v=dSsAEWkmBFU

2015. szept. 9. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!