Mit tgyek ha túl kevésnek érzem magam az egyetemhez?
Az orvosira szeretnék menni.
Ugye van az alap ami 6év
Aztán még 5 belgyógyászat.
És még 2 hematológia.
Már a gimi alatt is napi 6-7 órát tanulok.
Ez butaság. Melyik rosszabb: hibázni vagy meg sem próbálni?
Különben meg az egyetem alatt nekem pl teljesen megváltoztak a tanulási szokásaim és szinte biztos hogy a tiéd is megváltozna. Eleve felnőtt leszel (mert ott már úgy kezelnek) tehát már nem az lesz, hogy reggel suli, aztán otthon tanulás alvásig. Megtanulsz majd szelektíven tanulni. Ha meg nem megy hát istenem, váltani mindig lehet és nem, az nem kudarc! Hajrá-hajrá csináld azt amit szeretnél!
Köszi!
Várok még válaszokat.
Vágj neki úgy,hogy sikerülni fog!Szedd össze magad,add bele minden erődet és hajrá!
Tudom,hogy ez nem így van,nem történnek csodák,mint a filmekben,de érdemes megpróóbálni azt,hogy mondjuk mi lesz,ha mindent beleadsz..stb.
Legyen önbizalmad,és gondold azt,hogy IGENIS KÉPES VAGY RÁ!
Mert képes vagy,ha a 6-7 óra tanulásra is képes vagy..:)
Sok szerencsét!
Ha úgy érzed hogy kevés vagy hozzá,akkor neki se kezdjél
Egyetem az nem gyerekjáték,ott nagyon durván tanulni kell,ott a kedves oktatók nagyon magasról leszarnak téged,mindent magadnak kell intézni,nem elég amit az előadáson elmond,még hozzá kell keresned anyagot.Nagyon nehéz főleg az orvosi.Ha gimi alatt 6-7 órát tanulsz akkor ott egész nap tanulni fogsz azt garantálom neked
Gimibe napi 6-7 óra? Normális vagy?
Ha az ottani anyaghoz ennyi idő kell, hogy felfogd, akkor egyetemen mi lesz? Akkor is 24h egy nap, tehát időd se lesz rá + sokkal többet kel tanulni.
Igen normális vagyok.
Nem arról van szó, hogy nem értem hanem, hogy mindig csinálok plusz munkát. És minden órára tanulok. Angolt meg matekot mindennap, ha van suli kivéve szombaton.
Ne félj tőle. Aki ilyen lelkiismeretesen memorizál, azzal ott sem lesz gond. Az a jó, hogy az Egyetemen nincs egyszerre 13-15 különféle órád 1 héten, mint gimiben, csak kb. a fele, esetleg a harmada, igaz, azok hosszabbak is. Itt nem is nagyon tudsz pluszokat csinálni, mert írásbeli "házifeladat" legfeljebb jegyzőkönyv lesz, ezen kívül 1 tanárral találkoztam, ami definíciós füzetecskét szedett be tőlünk minden óra elején:) Szóval, örülj, ha hiánytalanul magadévá teszed azt az anyagot, amit leadnak a kötelező irodalommal együtt... itt már nem kell majd a pluszokra koncentrálnod.
Ez az egyik előnye...
A másik, hogy maguk az órák is kötetlenebbek egy fokkal, és gyakran eldöntheted, hogy bemégy-e, mert nem mindig kérnek igazolást. Bár, én sosem szerettem elbliccelni őket - a tanárok magyarázatai sokszor többet érnek, mint ha otthon elolvasod a könyvet oda-vissza. Volt olyan, hogy pusztán a hallottakra támaszkodva összeszedtem egy 4-est /gimiben ez nem ment, ott mindig a napi 2-3 órányi tanulásra hagyatkoztam/ Ja, és itt a legritkább esetben fordul elő feleltetés vagy röppentyű óra elején, ami hatalmas könnyebbség lehet.
Én azt mondom, próbáld meg, és ha nem tetszik vagy húzósnak érzed, akkor max kiszállsz a játékból, de legalább megpróbáltad és tudod, milyen is az.
Sok szerencsét kívánok!
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!