Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi számít zaklatásnak?

Mi számít zaklatásnak?

Figyelt kérdés
A barátnőmnek volt egy baratnője aki folyamatosan kihasználta őt. Es csomoszor a barátnőm megmondta a véleményét erről a lányrol...és igaza is volt. Le is tiltotta a facebook ismerősei közül amire a lány elmondta mindennek a barátnőm. Máma velem üzent neki messengeren hogy mit gondol a csajrol hogy ne merjen engem is kihasznalni es elmonta az igazat a csajrol. A csaj azzal fenyegeti hogy feljelenti zaklatásért...szerintetek ez zaklatás.. en szerintem nem es probaltam megnyugtatni a baratnőm hogy a rendőrség nem fog kislányok vitáival foglalkozni. Szerintetek ezért fel lehet jelenteni valakit?

2015. aug. 30. 19:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Feljelenteni? Rendorseg? :) Neeem!
2015. aug. 30. 19:32
 2/3 anonim ***** válasza:

2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről

222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2015. aug. 30. 19:32
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2015. aug. 30. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!