Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nincs semmi olyan...

Miért nincs semmi olyan dolog, amiért igazán élni akarok?

Figyelt kérdés

19 vagyok, most fogok főiskolára menni gépészmérnöknek. Nem tudom miért választottam ezt a szakot, napokig nézegettem, hogy mik vannak, de nem találtam semmit, ami annyira izgatott volna, így bejelöltem ezt.

Testvéremmel és anyával élek egy panelban, barátaim nincsenek, néhány haver van távolabb a várostól egy faluban, habár a néhány is csak 2-3-at jelent.

Igazából nincsenek is álmaim, amik éltetnének, nem akarok igazán barátokat, később feleséget és gyereket, de élettársat se nagyon, ha nem muszáj. Nem vágyom sok pénzre, most is van egy kevés pénzem, de nem tudom mire költeni, mert mindenre úgy érzem, hogy csak pazarlás.

Egy dolog van, amit majd egyszer el akarok érni az életben, az pedig a lehető legtöbb izmot építeni naturál szinten. Ennyi igazából, de ezt nem nevezhetném életcélnak, mert 4-5 év alatt megvan, ha van munkám és mellette egy kevés időm edzeni. Most is csinálnám, csak nincs pénzem kajára és bérletre, így nem tudok fejlődni. Hiába megyek a haverokkal buliba, nem nagyon dob fel, csak az időt ütöm el vele. Amúgy itthon gépezek szinte egész nap, mert nem tudok a panelban mást csinálni. Főként játszok, youtubeozok, fórumokat olvasgatok.

Régen, mikor kicsi voltam, voltak álmaim. Katonatiszt akartam lenni, magas rangú, külföldön élni jó fizetéssel, szóval ilyenek. De mára ez elhalt, nem értem, hogy miért akartam ezeket annyira. Szóval ennyi, nem tudok olyat mondani, amit igazán el szeretnék érni az életben.

2015. aug. 17. 03:14
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Pont ezaz, hogy ez nem a Sims. Ott sem csinálsz mást, csak munka, család.

Sajnálom, hogy nem tudom életcélként felfogni a családalapítást. De ez az én véleményem szerint az élet velejárója, nem pedig életcélként felfogható dolog. Én így látom, nem vetek meg mást, ha ő nem.

Igen, hajlamos vagyok a magányra, sőt, egy szinten szükségem is van rá, néha kell az egyedüllét.

2015. aug. 24. 14:31
 12/15 anonim ***** válasza:

Munka, család, barátok, szórakozás. Igen. Más még? Mondd, mi van még?

Én arra értettem, hogy nem a Sims, hogy a valóságban szinte senkinek sincs kitűzött, pontosan meghatározott, hatalmas életcélja, mint ott. Ez nem realisztikus. Ne akarj, mert valószínű, hogy nem lesz. Mint a legtöbbeknek. Hadd ne ismételjem magam.

Ha magányos vagy, akkor meg ez van. Üres az életed.

Én is szeretek egyedül lenni, de csak kis ideig, nem vagyok ilyen visszautasító, nem rinyálok azon, mi értelme élni, és nem azt próbálom mindenkinek elmagyarázni, hogy "én csakazértsem akarok megfelelni a társadalmi normáknak, én egy független ember vagyok, és csakazértis mást csinálok".

Életcél nincs. Nincs olyan, hogy űrhajós leszek. Nincs olyan, hogy körbeutazom a világot. Csak Pistike mond ilyet, amikor a tanítónéni, megkérdezi, mit akar csinálni, ha nagy lesz. Vagy még talán az olyan emberek, akiknek a bőrük alatt is pénz van.

Próbálj meg minden tőled telhetőt megtenni egy jobb életért, keményen dolgozni, hogy ne legyél csóró, jóban lenni az emberekkel, hogy ne legyen üres az életed. Ettől persze még lehetsz egyedül is.

Magadnak mondasz ellent. Rideg, és életunt vagy, de mégis akarsz valami izgalmasat, valami jót. Így nehezen fog menni. Próbálj nyitottabb lenni!

2015. aug. 25. 00:20
 13/15 A kérdező kommentje:

Jól mondod, életunt vagyok. Egyetértek. Egy szinten üres is az életem, mert nem tudok olyan tartalmat belevinni, ami feltöltené azon dolgokkal, amik boldoggá tennének, ez pedig főleg a folyamatos anyagi háttér hiányából ered. (Mert itt, Európa közepén nincs arra keret, hogy főiskolásként saját étrendem legyen. Ez van, hátha találok egy időn belül alkalmi munkát, akkor ez megoldódna.)

Egy szinten szeretem a magányt és egyedüllétet, ez nem akkora gond, szükségem van rá, de nem folyamatos mélydepresszióval egyenlő ez.

Én sem rinyálok senkinek, hogy nem akarok megfelelni a társadalmi normálnak, közönyösnek tartom az egészet(Amivel szintén nincs is gond, miért lenne?) sőt, soha nem is hangoztatom, mondjuk múltkor nagymamám kérdezgetett ilyenekről és ledöbbent, hogy nem akarok megházasodni és gyereket sem feltétlenül tervezek.

De van életcél. Lehetne az is életcél, mint már feljebb beszéltük, hogy naturál szinten elérem a testem maximumát. Csak ezt nem vélem igazi célnak, mert egy élet alatt nem nehezen teljesíthető. Pár év és meg lehet csinálni.

Egyik haverom életcélja, hogy összespóroljon egy kevés pénzt és nyisson egy kocsmát/pubot, aztán abból megéljen.

2015. aug. 25. 02:33
 14/15 anonim ***** válasza:

Nagyon ritka az olyan ember, akinek igazi életcélja van.

Mint már mondtam: ha életunt vagy, és üres az életed, akkor töltsd ki valamivel.

Lehetőségek:

-Barátok. (nem jó, mert a magányt szereted)

-Család. (nem jó, mert nem akarsz)

-Utazás. (nem jó, mert az előbbiek miatt nincs kivel)

-Jó munka.

-Hobbi.

Egyébként főleg az életuntságodon kellene javítani. Mindenképpen valami nagyot, és különlegeset akarsz. Ha nincs meg, és teljesen átlagos életet élsz, átlagos módon nagyobb cél nélkül, az unalmas. Érdekes, sokan így is képesek boldogok, és nyitottak lenni. A kis dolgokban is meg kell látni a jót. kíváncsian kell várni a jövőt, és ha nincs semmi komolyabb ok a szomorkodásra, jó kedéllyel kell élni a napjaidat. Ezek nélkül csak úgy fogod folytatni, ahogy most. És mint látom, ez neked nem tetszik. Akkor változtass a hozzáállásodon! :)

2015. aug. 25. 16:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi mindent. Most főiskola jön, ha ezután sem változik semmi, akkor erőteljesen próbálkozom majd új dolgokkal.
2015. aug. 25. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!