Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ennyire megváltozhattam, vagy...

Ennyire megváltozhattam, vagy rajtam kívül van még valaki, akit szintén nem ráz meg egy brutális haláleset sem?

Figyelt kérdés

Itt most nem rokonra gondolok, hanem amit a híradókban lehet látni, vagy a neten lehet olvasni történeteket. Youtuben is van fent sok ilyesmi videó, amikben reped szét a pasi feje, meg hasonlók. Nos én szeretem az ilyen videókat, vagy ha nem is a "szeretem" a legjobb szó rá, egyszerűen nem döbbent meg, van amin barátnőm öklendezett, az nekem vicces volt.

Nem tudok együttérezni az emberekkel, még ha egy barátnőmnek van valami baja, és sír, akkor is vigasztalom, és talán én tűnök a legmegértőbb embernek, de legbelül örülök a bánatának. Ellenben az állatokkal mindig szimpátiát éreztem, vegetáriánus vagyok és őket sose tudnám bántani, és nézni sem ahogy szenvednek. De az emberekkel máshogy van. Barátaim, vagy hugom is zavar, mikor boldogan mesél egy jó élményéről, és azt kívánom magamban, hogy szakítson a barátjával, vagy bár ne érezte volna ilyen jól magát. barátaimnak meg dúrvábbakat is. De kívülről továbbra is segítőkész vagyok, és mosolygok, kedvesnek tartanak, de igazából nem vagyok az.

Kiskoromban más volt a helyzet, mindig csodálkoztam, hogy az emberek miért beszélik ki, bántják egymást. Nem volt bennem sosem gyűlölet, de ez megváltozott. Általánosban 3.-ban elkezdtek csúfolni az alakom miatt, ami tovább fajult, hogy átmentem városi suliba, ott azért mert más voltam, 12 évesen nem voltam az a nagyképű liba, az volt a gond. Most nem részletezem, mert hosszú lenne, de 7-8. osztályban végig az öngyilkosságon járt az agyam. Most gimiben már nem csúfolnak semmiért, de nem tudom elfelejteni a sok gonoszságot amit kaptam, utálom az embereket, ha látok valakit az utcán, ismeretlenül is negatív dolgokat gondolok róla. De mosolygok és kedves vagyok mindenkivel, de csak azért mert nem akarom hogy megint elkezdődjenek a csúfolások.

2010. márc. 7. 22:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%

Remek, te leszel a következő egyetemi lövöldöző, gratulálok.

Az a sok ellenszenves dolog, amit olyan emberekről gondolsz, akikhez az ég világon semmi közöd, szerintem pont hogy tökéletes tükörképet mutat saját magadnak.

Ezt nem lehet azzal magyarázni, hogy kiskorodban csúfoltak, ez már agyi defekt.

Keress egy jó pszichológust.

2010. márc. 9. 21:05
 12/14 anonim ***** válasza:

Én megértelek. A videós résszel semmi problémám, az egyéni beállítottság, hogy hogyan reagálsz az ilyen dolgokra. Végül is ha azt nézzük jó is, hogy nem sikítozol össze-vissza. :)

A probléma többi részéhez kapcsolódva pedig... Én is rengeteget küzdök a mai napig a súlyommal, rengeteget csúfoltak miatta. Ezt egyfajta gyermekkori tragédiának éltem meg és nagyon sokáig nem tudtam bízni az emberekben. Azóta eltelt több mint 10 év és még a mai napig nem tudok 100%-osan bízni. De ez nem is baj. Szerintem Te is ezt érezheted most. Bántottak, cikiztek emiatt, elnyomtak és nem az érdekelte az embereket (gyerekeket) aki vagy. Az sem probléma, hogy nem lettél az a "nagyképű liba", sőt, kevés ilyen mai ember van. A gyerekek nincsenek tisztában a tetteik súlyával, sőt néha még egy felnőtt sem. Legyél mindig az, aki vagy, még akkor is, ha ezt a legtöbb ember nem érti meg. De nem is kell megérteniük. A művészetet sem értheti meg senki, egyedül a művész érti teljesen az alkotását. Igazából szerintem nem örülsz annak, ha olyan emberek szomorúak, akik közel állnak hozzád, mivel Te vígasztalod őket, segítessz rajtuk. Nem vagy rossz ember. Csak a benned élő dühből táplálkozol. Én teljesen megértem, hogy azt kívánod az egész világ élje át azt amit Te, én is rengetegszer kívántam ezt, de hidd el, minden ami történt az már elmúlt és Te ettől csak több leszel, ha elengeded végre mindazt, ami fáj. Ráadásul ha az állatokkal ilyen jól kijössz, akkor benned van, vagyis képes vagy az emberekkel is ilyen viszonyt ápolni. Én is próbáltam öngyilkos lenni... De aztán észbe kaptam. Attól, hogy a múltban valami rossz történt, az nem lehet hatással a jövőmre, és én a jövőben akkor is boldog leszek, ha akarom. Mert csak rajtam múlik. Nem véletlen, hogy itt maradtál közöttünk. Neked még jövőd van, tenned kell valamit. Hiszen látod, szüksége van Rád az emberiségnek, szükségük van a barátaidnak és a családodnak, főleg a hugodnak. Nem véletlenül meséli el a dolgokat. Ha nem bízna benned és nem szeretné hogy boldog legyél biztos hogy nem számolna be a pasi ügyeiről. Nekem is van egy hugom.. Tapasztalat magamról is és róla is. Az ismeretlen emberek pedig.. Nem mondom azt, hogy ne ítélkezz róluk pozitívabban, mert ezt nem szabhatja meg senki. Inkább csak próbálj meg semleges maradni velük kapcsolatban és ha nyitnak feléd Te se zárkózz be teljesen. Persze jobb félni, mint megijedni, de érdemes egy egész életen át félni? Egyszer úgy is vége van, olyan gyorsan elszalad. Lásd meg a jót. Kezdetekben egy virágban, egy fában, egy napsugárban. Aztán megy majd az magától. Én szivesen beszélek még erről veled, ha gondolod priviben. De ha úgy érzed, nem bízol meg egy idegenben, akkor egy barátoddal vagy a hugoddal beszélj erről. Könnyebb ha kiadod magadból. =)

2010. jún. 16. 20:16
 13/14 anonim ***** válasza:
Engem nem ráz meg,ha nem közeli hozzátartozómról van szó.Vadidegen,aki nem része az életemnek ha bestiális módon meghal,kb. olyan mint amikor horrorfilmet nézek. Azokat pedig imádom. De ettől függetlenül nem drukkolok természetesen senki haláláért,csak roppant közönyös vagyok. Viszont inkább csak átmegy a hideg a hátamon,ha el probálom képzelni,milyen érzés lehet elevenen elégni,vagy egy kamionkerék alól figyelni kifele félig szétmálott agyvelővel. Ez inkább sokkol,de nem az a sírógörcsös féle búskomorság érzet.
2010. szept. 21. 15:53
 14/14 anonim ***** válasza:
Egy lelki trauma bizony tud változtatni az emberen. Én későnérő hülyegyerek voltam régen,a sok koravén ezért régen kiközösített,de aztán felülmultam őket akarattal,elismertek és minden okéssá vált.Ami a lényeg,a lelki törés,a rossz élmények megmaradtak, és igen! más emberré válik az illető. Valóban egyfajta antiszociálisság lesz urrá,közöny mások iránt, elismertek jópáran,és teszek is érte, optimálisan nézek ki,de mégis képtelen vagyok társas együttélésre. Én is olyan vagyok,hogy belül egyáltalán nem vágyok senki társaságára, ha megpusztulnak az sem érdekel,de érdekből kell kifele jó pofát vágni a konfligtusok elkerülése véget.Már rég elmult a közösséggel való összezártság időszak az életemben, azóta meg semmi ilyesmi nincs, és nem is keresek semmilyen társaságot.Ha meg van néhol,ott mindig azt kell mondani amit hallani akarnak,belül meg nagyívben... a fejükre. De ez nem egyenló persze a csicskasággal, inkább önző okosan irányított érdek viszony!
2010. szept. 21. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!