Kit választanál? Akit szeretsz, vagy aki szeret téged?
Attól függ, hogy a két kondíció egyszerre van-e jelen a szituációban (vagyis egyszerre szeretem A személyt és szeret engem B személy). Ha igen, akkor A-t választanám, hiszen őt szeretem. És lehet, hogy ez most önzően hangzik, de az, hogy ő engem csak kicsit szeret, ilyen szempontból mellékes.
A két eset kockázatai hasonlóak:
"A" esetben van esély, hogy a másik elhagy, ahogy "B" esetben ugyanúgy van esély, hogy elhagyom.
És "B" esetben ahogy beleszerethetek a partnerembe, úgy "A" esetben is belém szerethet a partnerem. A különbség csak annyi, hogy "B" esetben elhagyás esetén kevésbé bánkódom, mint "A" esetben elhagyás esetén. Vagyis "A" esetben nagyobb a rizikó, de nagyobb a jutalom is.
Ez szerint ha mindkét szerelmi állapot egyszerre áll fent, akkor "A"-t választanám. Ha nem, akkor biztonsági játékosként inkább "B"-t.
Egyiket sem, mert egyik sem jelent boldogságot.
Voltam olyannal, aki nagyon nagyon szeretett engem, de csak kicsit szerettem, és nem volt túl jó. Ő odáig volt, a jövőnket tervezgette, nekem meg bűntudatom volt, hogy mindezt nem olyasvalakivel csinálja, aki ugyanúgy érez, mint ő.
Szeretni valakit, aki meg nem szeret, szintén elég borzalmas, sosem érezheted biztonságban magad egy ilyen kapcsolatban.
Úgyhogy az egyedüllétet választanám, mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!