Hogyan és miért kell látnom a célomat a jövőben?
Jövőre érettségizek, nincs tervem. Nem szeretnék tovább tanulni több okból kifolyólag: Szerintem az ilyen tanítási rendszer nem megfelelő-lehet, hogy csak a számomra-, a gimit is utálom, nemsokára vége hála az égnek. Nem tudnám finanszírozni a továbbtanulást. Nincs olyan tantárgy ami különösebben érdekelne. Nincs képem arról, hogyan akarom magamat látni a jövőben. Számomra elképzelhetetlen, hogy szenvedek X évet, aztán egy XY szakember lesz belőlem. És a végén kiderül, hogy leéltem a fél életemet az iskolapadban úgy, hogy semmit nem tettem le az asztalra.
Biztos vagyok benne, hogy aki olvassa azt feltételezi, hogy én egy buta ember vagyok aki nem akar tovább tanulni azért mert utálja sulit, vagy hogy én egy senki akarok lenni.
Magyar nyelven kívül 2 nyelvet beszélek, 3. nyelvet alapszinten megértem. Egyetlen egy tantárgy amit érdekesebbnek tartok a többinél, az a matek. Ne mondjátok azt, hogy akkor menjek matekkal továbbtanulni, mert jól lehet vele elhelyezkedni, jól keresnek, stb. Igen, ezt én is tudom. Egyszerűen nem akarok ilyenekkel foglalkozni. Egyetlen szak sem érdekel, úgy gondolom. Az, hogy jobbnak tartom a számolást, mint a történelmet ahol magolni kell, attól még nem biztos, hogy foglalkozni szeretnék vele a jövőben, vagy hogy szeretem a tantárgyat annyira, hogy foglalkozzak vele.
Suliban is mindenki azzal csesztet, hogy meg kéne már állapodnom, eldönteni hová akarok menni tovább. Mint ha a felsőoktatás lenne az egyetlen út. De engem nem igazán érdekel ez. Biztos van más út is, de nemtudom, hogy mi az.
Mit gondoltok? Így csak egy senki leszek egész életemben, aki hónapról hónapra él, számlákkal teli?
Szeretem az otthonomat igazából, nem húz az a kalandvágy. De amúgy szivesen beutaznám a világot. Csak ugye a pénz..
Na ne mond kedves második. Nem ilyen válaszra számítottam, hanem például olyan hozzászóló válaszára, aki hasonló helyzetben van/volt mint én. Tehát, hogy mit kezdett magával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!