Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Örök élet, vagy örök pénz....

Örök élet, vagy örök pénz. Melyik? És miért?

Figyelt kérdés
2015. jún. 30. 18:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%
Egyik sem. Miert? Mert mar nem vagyok gyerek es az ilyen kerdeseket hulyesegnek tartom.
2015. jún. 30. 19:16
 12/24 anonim válasza:
Az élet örök, tehát pénz.
2015. jún. 30. 19:33
 13/24 anonim ***** válasza:
Akik az örök életet választják, azon nem gondolnak arra, hogy idő közben baleset éri őket, és mondjuk lebénulnak, vagy amputálniuk kell valamelyik testrészüket, vagy esetleg menet közben megvakulnak stb....? Akkor az már örökké úgy marad! :D
2015. jún. 30. 19:39
 14/24 anonim ***** válasza:

Nemrég kerültem be abba a szakaszomba, amikor a jelent annyira imádom, annyira boldog és elégedett vagyok az életemmel, hogy tényleg félelemmel tölt el a gondolata, a tudata, hogy ez egyszer véget fog érni. Nem akarom.

Ha az az örök élet egyben örök fiatalsággal is járna (mondjuk, testi fejlődésem megállna olyan 25-30 körül), plusz a szeretteim (párom, testvérem, szüleim, majdani gyerekeim) velem együtt szintén örökké fiatalok és élők maradnának, akkor nyilvánvalóan ezt választanám. De ezek nélkül semmi értelme nem lenne a dolognak, szeretet nélkül az élet csak... csak úgy valami. Nem boldog, nem kiteljesítő, semmi. A pénz meg gyakorlatilag mindent megad neked, de pont ezt az egy dolgot nem. Világot látni én is szívesen mennék... De kivel? Az élményeket meg kell osztani, és ha nincs olyan, akivel ezt szívesen megtennéd, én már nem is akarnám átélni.

Viszont az örök pénzzel sem biztos, hogy tudnék mit kezdeni. Végülis, ráhagyományozhatom a leszármazottaimra, az is valami :D

2015. jún. 30. 19:43
 15/24 anonim ***** válasza:

pénz

mert nem akarok örökké élni

2015. jún. 30. 19:47
 16/24 opened paradise ***** válasza:

Örök pénz.

Nekem 50 év is elég lenne.

2015. jún. 30. 20:14
 17/24 Gyémántlány ***** válasza:

Azt hiszem, bármelyiket ajánlanák föl, elfogadnám.

Az örök pénz is tetszene, mert hát nem akarok én annyi évszázadon keresztül élni, viszont ha azalatt a 80-90 év alatt megvan mindenem, ami kell, akkor az egy tökéletes élet lenne számomra. Beutazhatnám a világot, segíthetnék a rászorulókon, annyi könyvet és technikai kütyüt vehetnék, amennyit akarok, támogathatnám a szegény országokat, stb. Ha nem önzőn magamra költenék folyamatosan, akkor rengeteget tudnék alakítani a világon. Mert hát mégiscsak a pénz a mozgatórugója mindennek.

Viszont, ott az örök élet, ami szintén nagyon jó. Történelmi korok váltakozása és alakulása, egyre fejlettebb technika, egyre változó emberek. Nem tudom, hogy rá lehet-e erre unni. Mondjuk körülöttem mindig meghalnának a szeretteim, ami valljuk be, nagy sokk lenne. Egy emberöltőnyi idő alatt is mennyire fájnak a veszteségek!

Úgyhogy ja, hosszú és kimerítő válasz után az örök pénz mellett maradok.

2015. jún. 30. 23:18
 18/24 anonim ***** válasza:
Örök pénz, mert nem akarok örökké élni, amíg mindenki más megmurdel körülöttem. Az örök élet nagyon hosszú idő!
2015. jún. 30. 23:41
 19/24 anonim ***** válasza:
Egyik sem kellene. Egy örökkévalóságba beleőrülnék. Az örök pénz egy idő után semmit sem érne (hiszen egyre több pénzmennyiség jutna ugyanannyi javakra - természetesen elinflálódna). Esetleg másoktól elvenni az értékeit (majd örök pénznek nevezni) szintén nem való.
2015. júl. 1. 01:11
 20/24 anonim ***** válasza:
Örök szerelem... :) mindez örök élettel és pénzzel társítva :D
2015. júl. 1. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!