Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek melyik állítás az...

Szerintetek melyik állítás az igaz, melyik szokott beválni az életben?

Figyelt kérdés

1. Azt szokták mondani, hogyha valamit nagyon, illetve görcsösen akarunk és kérünk, akkor az nem fog teljesülni. Ezért lazán kéne vennünk a dolgokat.

2. Kérjetek és megadatik. A vallásosok szerint, ha valamit(jót) nagyon akarunk, akkor megkapjuk, csak az kell hozzá, hogy nagyon akarjuk.

Lehet, hogy fura kissé a kérdésem, de elgondolkodtam ezen,nekem kissé ellentmondásos. Nektek mi erről a véleményetek?

2010. febr. 27. 18:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

sztem a kettő kicsit keverve:

ha nagyon akarsz vmit és megteszel érte mindent akkor eléred, de ha csak nagyon akarod, és közben azzal nem fogklakozol h meg is valósítsd akkor ne teljesül.

16/L

2010. ápr. 1. 17:48
 12/17 anonim ***** válasza:
1.
2010. ápr. 1. 20:30
 13/17 anonim válasza:
Nem ellentmondásos... Akarni kell, de nem görcsösen, pont ez a lényege a 2.-nak! A pozitív hozzáállásról szól ez a dolog, és az nem megy akkor, ha görcsölsz ;)
2010. ápr. 2. 14:30
 14/17 anonim ***** válasza:
Alapszabály, hogy ha nagyon akarsz valamit, akkor azt minél részletesebben el kell képzelned! Akár le is írhatod egy papírra! Hiszen a Sors nem tudja neked megadni azt amire vágysz, ha nem is tudja pontosan hogy mire gondolsz!
2010. ápr. 2. 15:57
 15/17 anonim ***** válasza:

utolsó válaszolónak igaza van szerintem, de attól is függ a dolog, hogy mit is akarsz tulajdonképpen, mert ha a "kívánságod" önző, akkor hiába görcsölsz rajta, semmi nem fog történni...és szerintem pont erre mutat rá az első állítás, mert ugye valamit erőszakosan akarni az önzés...

kivéve ha azt akarod erőszakosan, hogy mindenki boldog, békés és nyugodt legyen, mert az "közhasznú" :)

üdv

25/F

2010. ápr. 2. 19:46
 16/17 anonim ***** válasza:
1, mert én a másodikat leszarom... "vallások"... ihh.
2010. ápr. 2. 22:39
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ha valaki a realitás talaján marad és úgy akar valamit, ha hisz benne és tesz is érte, akkor sikerül, ha viszont görcsösen akarja és túlerőlteti, akkor nem. Lazán és optimistán kell hozzáállni, de nem szabad csak ülni és ölbe tett kézzel várni, mert akkor elmegy mellettünk.
2010. máj. 21. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!