Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mennyire baj az, hogy se...

Mennyire baj az, hogy se általános iskolában, se középiskolában nem tudtam kapcsolatokat kialakítani?

Figyelt kérdés

Mindkét helyen a megaláztatás, rosszindulatú pletykák áldozatává váltam, és akik nem bántottak lelkileg azok meg keresztülnéztek rajtam, szóval baráti kapcsolataim nem lettek.

És emellett középiskolában még a tanárokon is észrevettem ezt, hogy rám máshogy tekintenek, mint a többi diákra. Főleg 12. osztály fele haladva egyre lazábbá, közvetlenebbé vált a viszony a tanárok és diákok között, egyes osztálytársaim meg évfolyamtársaim simán el tudtak beszélgetni, poénkodni a tanárokkal, velem ez se így volt. Velem a tanárok is kettő kivételével mindvégig ugyanolyan ridegek maradtak, és csak akkor szóltak hozzám ha fontos.

Már nem járok oda se, megszabadultam mindkét helytől, de mindennek mi lehetett az oka?

Talán nem vagyok olyan vicces mint a többiek, nem történnek velem olyan vicces dolgok mert unalmas az életem. Zárkózottnak tűnhetek talán, viszont nem ez a probléma, mivel egy csomó emberrel megpróbáltam én barátkozni, mégse jutottam semmire. Szóval nem arról van szó, hogy elfordultam mindenkitől. Próbáltam én barátkozni, de még ennek is az lett a következménye, hogy csak röhögtek rajtam a hátam mögött meg pletykáltak.

19/F

2015. máj. 16. 13:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Ne gondold, hogy ellenségesek voltak veled a tanárok, valószínűleg egyszerűen csak nem találták meg veled azt a barátságos hangot, mint a lazább, haverkodóbb természetű srácokkal. Az emberek nagyon könnyen zavarba tudnak jönni, ha valaki máshogy kommunikál, mint ami megszokott.

Ha nem akarsz teljesen egyedül lenni, nincs más lehetőséged, mint tovább próbálkozni a barátkozással. Én is nagyon magamnak való vagyok, mégis sikerült találnom már pár jó barátot, akik vagy ugyanolyan zárkózottak, mint én, vagy csak egyszerűen megértőbbek, mint az átlagember. Az a két tanár pl., aki kedvesebb volt veled, ilyen ember lehetett. Az ilyeneket kell megtalálni és barátkozni velük, persze lehetőleg a saját korosztályodból.

Akik röhögnek, ferdén néznek rád meg más effélék, azokkal egyszerűen nem kell foglalkozni.

2015. máj. 16. 17:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Énis ugyanígy voltam alapsuliba és középauliba.Annyi külömbséggel hogy középsuliba volt 2 hozzám hasonló diák és elvoltunk.Nem érdekelt minket más véleménye.A többiek furán néztek ránk.Nehezen fogadták el hogy mi zárkózottabbak vagyunk,emiatt sokszor röhögtek ki minket és folyton a hátunk mögött beszéltek rólunk.De nem érdekelt minket.
2015. máj. 16. 17:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem az a probléma, hogy mi történt általános- vagy középsuliban, mert az már nem számít, legfeljebb néhány kellemetlen emlék köt az ottani évekhez. A nagyobb gond, hogy kapcsolatteremtő-készség híján eléggé behatárolódnak a jövőbeli lehetőségeid. Azt kell eldöntened, hogy a többiektől függetlenül jól érzed-e magad zárkózottan, vagy pedig megvan a motivációd a változtatáshoz. Zavar a saját zárkózottságod, zavar, hogy emiatt nem vagy alkalmas számos állásra? Ha igen, akkor olyan szakmát találni, amelyben nem fontos a kommunikáció, öngyilkosság; de ha nem, akkor meg pont, hogy ideális lehet. Ezt neked kell tudnod.
2015. máj. 16. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!