Mennyire baj az, hogy se általános iskolában, se középiskolában nem tudtam kapcsolatokat kialakítani?
Mindkét helyen a megaláztatás, rosszindulatú pletykák áldozatává váltam, és akik nem bántottak lelkileg azok meg keresztülnéztek rajtam, szóval baráti kapcsolataim nem lettek.
És emellett középiskolában még a tanárokon is észrevettem ezt, hogy rám máshogy tekintenek, mint a többi diákra. Főleg 12. osztály fele haladva egyre lazábbá, közvetlenebbé vált a viszony a tanárok és diákok között, egyes osztálytársaim meg évfolyamtársaim simán el tudtak beszélgetni, poénkodni a tanárokkal, velem ez se így volt. Velem a tanárok is kettő kivételével mindvégig ugyanolyan ridegek maradtak, és csak akkor szóltak hozzám ha fontos.
Már nem járok oda se, megszabadultam mindkét helytől, de mindennek mi lehetett az oka?
Talán nem vagyok olyan vicces mint a többiek, nem történnek velem olyan vicces dolgok mert unalmas az életem. Zárkózottnak tűnhetek talán, viszont nem ez a probléma, mivel egy csomó emberrel megpróbáltam én barátkozni, mégse jutottam semmire. Szóval nem arról van szó, hogy elfordultam mindenkitől. Próbáltam én barátkozni, de még ennek is az lett a következménye, hogy csak röhögtek rajtam a hátam mögött meg pletykáltak.
19/F
Ne gondold, hogy ellenségesek voltak veled a tanárok, valószínűleg egyszerűen csak nem találták meg veled azt a barátságos hangot, mint a lazább, haverkodóbb természetű srácokkal. Az emberek nagyon könnyen zavarba tudnak jönni, ha valaki máshogy kommunikál, mint ami megszokott.
Ha nem akarsz teljesen egyedül lenni, nincs más lehetőséged, mint tovább próbálkozni a barátkozással. Én is nagyon magamnak való vagyok, mégis sikerült találnom már pár jó barátot, akik vagy ugyanolyan zárkózottak, mint én, vagy csak egyszerűen megértőbbek, mint az átlagember. Az a két tanár pl., aki kedvesebb volt veled, ilyen ember lehetett. Az ilyeneket kell megtalálni és barátkozni velük, persze lehetőleg a saját korosztályodból.
Akik röhögnek, ferdén néznek rád meg más effélék, azokkal egyszerűen nem kell foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!