Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Utálom a mostani világot, más...

Utálom a mostani világot, más is van így?

Figyelt kérdés

Utálom a számítógépet, az egész internetet, a facebookot, meg a mai "divatos" elektronikus dolgokat. Az egész emberiség ki van fordulva magából. Mindenki már csak a számítógépnek él, meg a facebooknak. Sokan már azt sem tudják, hogy milyen jó érzés egy hagyományos postai levelet vagy képeslapot kapni.

Mert szerintem pl. egy képeslap sokkal többet ér, mint 50 facebook idővonalra kiírt "boldog névnapot" üzenet, aminek 90%-a csak azért jön, mert kiírja a rendszer, hogy xy-nak ma van születésnapja, vagy akármi...

Az embereknek nincs már normális személyes kapcsolatuk, pusztán a "virtuális életre" hagyatkoznak. Az igénytelen média erre csak rátesz egy lapáttal, okádják ki a népbutító hülyeségeiket. Az elmúlt 10-15 év alatt teljesen megváltozott minden. Az emberek nagy része állandóan ideges, erőszakos, csak a nagy rohanás van. Mondom mindezt úgy, hogy huszonéves vagyok, és sokszor gondolom, hogy bárcsak 20-30 évvel korábban születhettem volna. Rossz időben születtem, nem nekem való a mai világ. Csak azzal vígasztalom magam, hogy szerencsére nem tíz évvel később születtem, mert akkor már biztos megbolondultam volna teljesen. A mai tizenéves generáció meg szinte csak a számítógépen, okostelefonon nől fel, aligha van fogalmuk arról, hogy mit jelent egy jót kirándulni a természetben, elmenni túrázni, a szabadidőt hasznosan kitölteni.

Tapasztalt ilyet más is? Vagy velem van probléma és totál idióta vagyok?

2015. máj. 1. 16:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%

Jaj, én meg a tökfőzeléket utálom nagyon, mégis minden nap azt kell ennem.

Ja, nem, ehetek mást is.

Neked sem kell a fészbuk előtt ülnöd, ha nem akarsz. Vagy tán kényszerítenek rá? Keress olyan barátokat, akikkel el lehet menni kirándulni, sportolni, a nyafogást meg a szenvedést pedig hagyd abba. Senkinek nem áll jól.

2015. máj. 1. 16:58
 2/12 anonim válasza:
71%
Vannak ilyen emberek,de nem mindenki ilyen.Neked pedig nem kell utánozni őket csak mert divatos:).Én csak azt tudom mondani,hogy ez hozzátartozik az emberiség fejlődéséhez,ami nagyon érdekes,ráadásul időt is lehet spórolni a modern tecnkia által.Ugyebár egyszerűbb küldeni egy fb üzit a világ másik felén élő rokonnak,mint elutazni hozzá,vagy levet küldeni postán.(és szerintem a facebook posthoz képest a képeslapnak nincs semmi értelme)A modern eszközök segítségével többet érhetünk el mint valaha,a fejlődés pedig nem áll meg azért mert néhány ember nem képes mordenizálódni,és sok szempontból ez a mi érdekünk.Sajnos van pár ember aki a modern technikával viszaél a pénzért.De abban igazad van hogy nagyon sok ember virtulális világban él,és ennek számos hátránya van.De emiatt ne aggódj mert egy idő után az emberek rájönnek hogy ez így nem mehet tovább.És jobb dolgokra fogja majd használni ezeket a kütyüket.Ami az emberi kapcsolatot illeti,nem gondolom h az emberek távol kerülnek egy máshoz,hanem inkább közelebb pl.a külföldi haveroddal is dumalhatsz,amit egyébként nem tudnál.Az erőszakosságot,a bunkóságot pedig nem az elektronikus dolgok számlájára írnám,hanem az rendszerére.Az embereknek rengeteg dolguk van,sietnekés fáradtak,rengeteg stressz éri őket és az idegességüknek ez az oka.Az igaz hogy kicsit meghülyúlt az emberiség,de majd reméljük ez is változik.Neked meg javaslom,hogy próbálj meg haladni a korral,mert nagyon gyorsan fejlődik és ha annyira le vagy maradva,hogy a képeslapoknál tartassz akkor rengeteg gondod lesz az életben.
2015. máj. 1. 17:18
 3/12 anonim ***** válasza:
16%
Az elsővel egyet értek.
2015. máj. 2. 17:02
 4/12 anonim ***** válasza:
73%

Jah, és a másodikkal is.

(előző voltam)

2015. máj. 2. 17:03
 5/12 anonim válasza:
79%

jA. DE már sétálni se tudsz úgy vkivel h ne nyomkodja a telefonját közbe. Szóval már csak neten zajlik az élet. azon kivűl sehol semmi..

énis utálom. még 5 évvel ezelőtt is jobb volt a helyzet.

A suliban a szünetben nem is beszélgetnek.mindenki facebookot nyomja vagy ha beszélgetnek is, akkor arról a játékról amit épp nyomatnak.

a mai világ unalmas és egyhangú. ezért lóg mindenki a neten. ott van a nagy élet (Y)

2016. jan. 1. 18:56
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én igazat adok. Szerintem a '90-es évek volt az utolsó igazán jó évtized, azóta erőteljes a posványosodás. Azért ennyire nem szabad tragikusan felfogni a dolgokat. Nézz műsorokat dokumentumfilmes csatornákon, ahol utazásról, gyorsbüfékről és hasonlókról van szó. Látni fogod, hogy nagyon sokan még Amerikában se ilyen hülyék, nem ezekben a tárgyakban látják az élet értelmét. Annyi minden van, amivel lehet foglalkozni, és ha nem tetszik a jelen, foglalkozz a múlt kultúráival, vallásaival, vagy bármivel. Keress hasonló gondolkodású embereket. Nem muszáj a droidokkal vonulni.
2016. febr. 2. 20:02
 7/12 anonim válasza:
100%
Szia! En is ezen szoktam gondolkodni. Meg visszabb is megyek idoben. En szivesebben laktam volna egy normalis kisebb egymassal torodo kozossegben 30-40 evvel korabban. Vagy akar a szazad elejen. A kutyuket en is hasznalom, mivel mashol mar elerhetetlenek az emberek. Nem tudsz egyszercsak gondolni egyet, elmenni egy ismerosodhoz es becsongetni. A hideg razna ki az embereket az ilyentol. Utaljuk egymast sajnos es onzoek vagyunk. Visszarendezodest csak egy oriasi penzugyi pofaraesestol lehetne varni, ami orszagszintu vagy akar annal nagyobb.
2016. dec. 30. 05:32
 8/12 anonim válasza:
100%
Én ugyanezt érzem! Gyűlölöm ez a felgyorsult világot! És az elszigetelődést valamint a felszínes világot! L28
2017. dec. 16. 18:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom,hogy mennyire vagy vallásos,de a világ rideggé,szeretet nélkülivé,kietlenné,sivárrá,közönyössé,gunyorossá válása a végidők egyik jele.Csak sajnos erre még nagyon kevesen jöttek rá,a Föld összes lakosához viszonyítva.Sokak számára ez még nem egyértelmű,sokak pedig késön fognak erre ráébredni.A végidök jelei továbbá a keresztényüldözés,az azonos nemüek házassága,az emberbe ültethetö csippek terjedése(fenevad bélyege a Bibliában),háborús készülödések,önzöség,kapzsiság,irigység,szexuális szabadosság,házasságtörések stb.Erre sokan mondják,hogy ilyen régen is volt,de most üzenetek is alátámasztják mindezeket. Kérjétek a Szentlélek vezetését,hogy meglássátok Isteni eredetüek ezek az üzenet.Az egyház azért tartja öket hamisnak,mert az egyházat már megosztotta az ördög,ezt is meg tudod az üzenetekböl.Továbbá,hogy a jelenlegi pápa a hamis próféta,aki az antikrisztus útját készíti elö.Mindenkiért imádkozni kell,aki nem hisz ebben.Tudom,lehet,hogy elsöre meredeknek tünik,de ez az igazság.Azért nehéz elhinni,mert ez a világ tele van hazugságokkal.
2018. szept. 9. 19:26
 10/12 stormbot2003 válasza:
En csak azert utallom mert unalmas. Csak a gazdasagban lehet reszt venni, de puszta esszel es erovel nem lehet mit kezdeni
2019. ápr. 27. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!