Akinek sikerült már a transzcendentális meditáció, az mit lát közben?
Gombás LSD-s poénokat mellőzhetjük. Köszi.
Amúgy respect Mindenkinek.
:)
Amúgy bármilyen válasz érdekel ezzel a témával kapcsolatban!
Írjatok...
Igazából semmit. Egyrészről a TM-et csukott szemmel, kényelmes ülő helyzetben kell gyakorolni, másrészről pedig a gyakorlat egyetlen célja maga a „transzcendálás”. Másképpen fogalmazva: a TM célja túllépni (transzcendálni) minden mentális folyamatot, beleértve a gondolatokat, és az esetleges belső, képi „látomásokat” is. Sőt, magát a módszert is túllépi, transzcendálja a gyakorló akkor, amikor eltűnnek a gondolatai. A végső, s egyben egyetlen cél tehát az Önvaló természetes, és erőfeszítésektől mentes úton történő megtapasztalása – a lehető legkönnyebb módon.
A Transzcendentális Meditáció minden gyakorló számára nagyon egyszerű, és természetes módszer – ezért lehet már 4-5 éves kortól elsajátítani, s ugyanakkor, ezért ennyire hatékony. A TM nem tartalmaz semmilyen, manapság népszerű ezotérikus misztériumot, ugyanakkor könnyedén beteljesíti az újfent misztériumba csomagolt, sok helyen nehéz célként félremagyarázott Önvaló (más néven: szamádhi, nirvána, stb.) közvetlen megtapasztalását.
Ez tehát a TM célja, s valójában az Önvalón kívül semmi sem számít, amit a gyakoroló a meditáció alatt tapasztal, legyen ez bármilyen fény- vagy hanghatás, gondolat, vagy érzés – ezeket is túl kell lépni a módszer gyakorlásának folytatásával...
Üdv,
Antal Béla
Szia!
Engem is érdekel a dolog és ezt találtam, bár inkább te segíthetsz nekem mert eltelt egy kis idő....
http://www.youtube.com/watch?v=K7wOQRlEDzY
" A végső, s egyben egyetlen cél tehát az Önvaló természetes, és erőfeszítésektől mentes úton történő megtapasztalása – a lehető legkönnyebb módon.
"
- 100.000Ft kifizetésével, "a lehető legkönnyebb módon". :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!