Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van mindig bűntudatom?

Miért van mindig bűntudatom?

Figyelt kérdés
mindig ha velem történik valami nem mindennapi pl olyan kaját eszek amit nem mindennep vagy elutazok bűntudatom lessz hogy a testvéreim, családom, szeretteim stb... nincsenek ott vagy kimaradnak belőle. Meg ha vesznek ajándékot amire igazából nincs szükségem bűntudatom van amiért nekem megint itt egy felesleges kacat amíg másoknak az alapvető dolgokból kell hiányt szenvedniük pl innivaló, étel, meleg otthon stb... nekem elég jha szívből szeretnek és megértenek de ebből kevesebbet kapok mert kevés az idő ilyenekre munka..stb... pedig nekem sokkal többet jelentenek a belső dolgok mint a külsők...többet és többet akarok adni de, mindenkinek aki hiányt szenved valamiben ezért bűntudatom van ha kapok valami tárgyilagosat....
2015. márc. 20. 16:41
 1/1 anonim ***** válasza:

Emiatt ne legyen. Gondolom még otthon laksz, és ,,gyerek" szereped van a családban, teljesen természetes, hogy többet kapsz, mint amennyit adsz.

Majd ha neked lesznek gyerekeid, munkád, saját kereseted, akkor hidd el, te leszel az adakozó szerepben, és örülhetsz, ha néha kapsz valami apróságot.

Ez teljesen természetes, legyél hálás a kapott ajándékokért, a világot nem tudod megváltani, és nem tehetjük meg, hogy azért sanyargatjuk magunkat, mert a világ többi részén élnek nálunk sokkal rosszabb helyzetű emberek.

A nálad sokkal jobb módú emberek, akik százszor/ezerszer többet költenek tárgyi dolgokra, nekik sincs bűntudatuk, mindenki egyszer él, és szerencse kérdése, hogy hova születik.

2015. márc. 20. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!