Miért megy ilyen nehezen a matek?
Az érettségim színötös… lett volna, ha az az átok matematika nem szólt volna bele egy kegyelem-kettessel. Az irásbelim nulla volt, a szóbelin a levezetés harmadik soránál lebénultam. Szerencsére az elnök magyaros volt, a matetanárom meg helyrezavart, hogyaszongya: « Na jól van, XY, ennyi elég is. » És megadta a kettest. Hogy ne rontsa el a többit.
Mint később megmagyarázta, régen észrevette már hogy minden igyekezetem ellenére is reménytelen eset vagyok. A agyamnak az a zónája, amihez a matemetika-logika tartozik, fejletlen. (A vicc csak az, hogy később logikábol mindíg aránylag jó jegyem volt, a jóég tudja, miért?) Szerencsére EZ a matektanár nem a bosszuálló, értetlen fajtából való volt. De a legtöbb, sajnos, ma is az. Képtelenek megérteni, hogy mit nem ért az ember? Mert az ő agyukban ez a rész ugyan erősen fejlett, az együttérzésé és a megértésé viszont erősen elcsökevényesedett…
Előre is elnézést kérek a jelenlevő matektanároktól. Amint látható, nem mindegyik ilyen. Sőt, biztos vagyok benne, hogy olyan is létezik aki meg tudja tanítani, sőt szerettetni is a matekot.
Ilyet kívanok nektek is, tiszta szivből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!