Volt ilyen időszakotok?
Én is voltam így, sajnos meg is látszott. Olyankor arra volt szükségem, hogy valami ösztönözzön. pl. egy szorgalmas sulitárs, akitől erőt merítenék, vagy valamilyen cél: pl. ösztöndíj.
20/L
Egyébként senki se próbálja cáfolni, hogy a suli az olvasáson, számoláson, és némi életre tanításon, amit csak a lelkiismeretesebb tanárok adnak meg tanterven kívül, nem sok valóban szükséges ismerettel lát el, és ez sokakat egyrészt abba a hitbe ringat, hogy nem is kell többet tudni az iskolai memóriagyakorlatokon kívül, másrészt hogy megjegyezni sokfélét az maga a tudás vagy a műveltség, harmadrészt pedig hogy tanulni kellemetlen. Kell tudni olyasmit is, ami szinte csak információ, és jól jöhet minden tudás (igen, a trigonometria vagy a veszett kémia is) a hétköznapokban is, de első sorban a megértési készségedet kell élesíteni, amit az iskola nem visz túlzásba, és meg kell engedned magadnak, hogy számodra okés dolgokat autodidakta módon megismerj (ez lenne eredetileg a tanulás), mert ez meg pozitívan fog visszaütni a suliban.
A memóriagyakorlat-szerű, információfaló napi nekiülés viszont marad tanulás helyett, ha akarsz is valamit a mai csodás világban, ahogy írták is már. Ha magadat morzsolod le, nemigen lesz ki jobbá tegye :)
autodidakta vagyok,csak a koncentrálóképességem is egy nagy kaki.próbálgatom javítani kisebb-nagyobb sikerekkel...
egyébként köszi a válaszokat. ösztönzőek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!