Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek hogy értelmet...

Mit tegyek hogy értelmet nyerjen az életem?

Figyelt kérdés
24 éves fiatal férfi vagyok. Úgy érzem sosem volt beleszólásom az életem folyásába. Vidéken lakom egy kis Nyugat magyarországi porfészekben. Apám alkoholista volt rengeteg megaláztatás ért miatta általános iskolás koromban, ami valószínüleg kihatott a középiskolás időszakra is mivel nap mint nap én voltam az akit szivatni lehetett. Egy tutyimutyi fogalmatlan idiótának tűntem. Önbizalmam nulla volt. Hozzáteszem most is az. Butának nem tartom magam nem tudok a semmiről trécselni foglalkoztat a tudomány a történelem a vallás az űrkutatás minden ami nem arról szól hogy mit ettél ma és mit csinálsz holnap. Vannak piacképes szakmáim felsőfokú szakképesítést is szereztem. Jelenleg egy elég jól fizető állásom is van. Nem vagyok ronda, sőt sokan tituláltak jóképűnek már. Volt sok barátnőm de igazából mindegyikre én erőltettem rá magam és mindegyik engem dobott nem én őket. Egyszerűen ötletem sincs mit kezdhetnék az életemmel. Nem motiválnak az anyagiak és a pénz keresés csak kiégek tőle mégjobban, undorodom a karriertől és a kapitalizmustól. Úgy érzem be vagyok zárva egy talán saját magam épített ketrecbe és nem tudok kitörni. Napról napra élek nem motivál semmi, maximum ideig óráig lelem örömemet tárgyakban, különböző tevékenységeben, de állandóan visszazuhanok a magányba és az örlődésbe. Úgy érzem embernek lenni büntetés. Szociális életem kimerül a családtagjaimmal való kontaktusban. Egy ember van akivel megértetem magamat de ő is kezdi a saját útját járni. Úgy érzem semminek sincs értelme amit teszek. Gyakran elmélkedem a halálról elmúlásról. Talán az ad értelmet az egész létezésnek. De hogy saját kezűleg vessek véget az életemnek ahhoz gyáva vagyok. Az egész életem egy NAGY semmi. Valaki segítsen!

2015. febr. 8. 00:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Neten, a you tuben sok önismereti anyagot találsz. Hajrá hallgasd őket.

Fejlődni csak az tud, aki tesz is érte.

2015. febr. 8. 01:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Ajánlom Napoleon Hill, Robert Kiyosaki, Brian Tracy könyveit! Neten is fent vannak, csak rá kell keresni. Nekem sokat segítettek. Na meg persze önfejlesztő hanganyagot is találni.
2015. febr. 8. 10:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Azt még hozzátenném, hogy úgy tűnik a mókuskerékben ragadtál -Kiyosaki használja ezt a kifejezést. Ezért vagy szerintem boldogtalan, minden napod ugyanúgy telik, és nem tudod mit tehetnél, vagy mi az oka. Ajánlom Kiyosakitól a Gazdag papa szegény papa c. szerzeményét.
2015. febr. 8. 10:25
 4/6 anonim válasza:

Szia!

Valamit hiányolsz az életedből? Lehet, hogy hiányzik az izgalom, vagy lehet hogy egy olyan lány aki elfogad téged és megért. Vagy egy olyan környezet amiben jól érezhetnéd magad. Nem tudom hogy miért gondolod ezeket, hiszen te már jó úton jársz az életben. Van munkád,tudásod, és szerintem ebből adódóan el tudsz beszélgetni másokkal

Ismerkedned kellene, egy kicsit feljebb lendítened a szociális életed bármennyire is hülye mindenki körülötted.

Azt el tudnád mondani, miért van önbizalomhiányod?

Mellesleg én is hasonlóképpen gondolkodom.

Ha elolvastad a válaszom, lehet,hogy azt gondolod hogy én se érthetnélek meg és felesleges lenne válaszolnod rá, de én szeretném ha megtennéd!

2015. márc. 4. 18:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Sokat megalkudsz. A saját károdra is. Állj ki magadért, és másokért. Merj megszólalni! :)
2015. márc. 7. 23:17
 6/6 anonim válasza:
írj verset , tanulj meg egy hangszeren játszani. vagy fess, keress egy sportot, amit rendszeresen csinálsz majd. és minden nap állj a tükör elé, mosolyogj a képre, és gondold végig mi jó benned. ha úgy érzed semmi, határozd el, mit teszel, hogy legyen.vezess egy naplót, amiibe leírod, mi jót tettél aznap, és olvasod vissza a bejegyzéseket! és legfőképp ismerd meg önmagad, és legyél magaddal jóban!
2015. márc. 14. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!