Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A későbbiekben hanyagoljam az...

A későbbiekben hanyagoljam az egyetemet ilyen képességekkel?

Figyelt kérdés

Nem jók a képességeim (a tanuláshoz).

Rövidtávú memóriám körülbelül nincs.

Nemigen tudok nyomás alatt teljesíteni, ha valamit egy nap van megtanulni, akkor sokkal rosszabbul fogok teljesíteni, mint tudnék (a teljesítményem 20%-át adom :D )

Megértem a dolgokat, de ehhez sokszor át kell magam rágni.

Ha van például pár definíció, nem is pofonegyszerű de ne nagyon bonyolultra gondoljatok (kb. közepes), akkor mondjuk elolvasom lassan kétszer, kulcsszavakat keresve, a lényeget és az összefüggéseket meglátva, megértve. Na, tegye fel a kezét, akit ezek után ne tudná visszaadni a definíciót, legalább még másnap? Nos, én.. Ha számonkérés előtt több nappal nézem át, akkor másnap és harmadnap is elolvasom kétszer, ugyanúgy az összefüggéseket, kulcsszavakat keresve... na, akkor már talán tudom.

Folyamatosan, számonkérésről számonkérésre próbálom fejleszteni a tanulási képességemet, írok saját jegyzetet, ábrákkal, színekkel, lerajzolom, elképzelem a dolgokat, kötöm valamihez, próbálom elképzelni, hogy működik a valóságban.

Vannak igazán nehéz szakra járó ismerőseim, azt látom, hogy ők majdnem minden nap emberek között vannak, vagy otthon olvasnak/filmeznek, miegymás, egy délutánok/éjszakák alatt készülnek fel a zh-kra és 4-5-ösök... na jó, esetleg elsőben még "csak" 2-esek, később 4-5-ösök.

Közepesen nehéz szakra járok... Vagy könnyűnek számít...

Ne nagyon erőltessek akkor másik alapszakot, vagy másik mesterszakot?

2015. jan. 6. 19:25
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Pont, hogy úgy érzem, hogy amennyiben úgy osztom be a tanulást, ahogy nekem jó, úgy minimálisan görcsölök rajta. Majdnem csak laza vizsgadrukk van illetve "mi van ha pont azt kérdezi, amit nem tudok?"-görcs, de az kb. kinél nem.
2015. jan. 7. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!