Mit tegyek? Egyáltalán nem értem magam ilyenkor?
Figyelt kérdés
Nem értem milyen bajom van, de mostanában már túl sokat stresszelek minden miatt, amióta érettségin túl estem és egyetemre kerültem. Nagyon elrontja a kedvem ez az egész, ami körülöttem van, és sokszor már alig van kedvem felkelni reggel, mindig nehezen alszom el. Gyakran, sok mindenen stresszelek, föleg egyetemi feladatok miatt. Szoktam meditálni, több módszerem is van lenyugtatásra. De gyakran, amikor belekezdek valamibe, sokszor teljesen nyugodtan: a legnagyobb gond, hogy túlságosan leragadok a részleteknél, és kées vagyok elidőzni rettenetesen jelentéktelen dolgokon, és utána amikor ráeszmélek, hogy értelmetlenségeken idegesitettem magam és ezzel töltöttem el, rengeteg időt(pótcselekvésnek is nevezhető) utána teljesen leblokkolok, és nem tudom hideg fejjel normálisan tovább elvégezni a feladatot. Idegesitő, mert tudom, hogy lenne lehetőségem, hogy fejlődjek, de nem tudom mi tart vissza ennyire mindenben. Néha talán túl sokat idegesitem magam mindenen, mielőtt belekezdenék valamibe, előtte túl sokat rágódok rajta, aztán túl nagyok lesznek az elvárásaim, bár szeretném, ha jó lenne, és időm is lenne arra, hogy rádolgozzak, kivéve amikor szöszmötölök a semmin.2014. dec. 24. 16:43
1/5 A kérdező kommentje:
néha úgy érzem, hogy odáig fajultam, hogy egy idegroncs vagyok, pedig nincs valami nyomós okom rá, szeretet teljes családban neveltek fel, körülöttem mindenki happy, csak nekem van valami bajom magammal. Talán a legfőbb oka, hogy már kis korom óta olyan vagyok, hogy nehezen barátkoztam másokkal, és gyakran nem beszélem ki a belső világom, amikor elég furcsán élem meg a dolgokat.
2014. dec. 24. 17:02
2/5 A kérdező kommentje:
Ezzel kapcsolatosan a másik dolog, amit nem értek, hogy ilyenkor annyira jól esne, és megnyugtatna, ha beszélnék másokkal, de egyrészt akkor nem tudok, másrészt meg gyakran úgy érzem, mintha mindenki ellenem lenne, bár tudom, hogy nincs, de gyakran, ahelyett, hogy ülök és stresszelek valamin, nagyon vágyom arra, hogy beszélhessek valakivel, ami pillanatok alatt megnyugtatna, de gyakran volt ezzel negativ élményem, szóval ilyenkor már csak annyi jut, hogy vergődöm és úgy érzem felemészt az idegesség.
2014. dec. 24. 17:09
3/5 anonim válasza:
Én sem értelek! De az tuti hogy nő vagy! Szerinted ezt a novellát valaki elolvassa? Én tuti nem! Még ha 5 órát kéne várakoznom valahol akkor sem! Azt értem hogy mindenen parázol de tovább nem olvasom! Csak lazán! Az életben vannak dolgok amiket meg kell oldani és kész! Nem kell túlpörögni semmit! Lazán!
4/5 anonim válasza:
Én végigolvastam. Nemtudom mi lehet a baj, nem vagyok pszichológus. De biztos, hogy van valami a háttérben ami gátol. Lehethogy te sem tudsz rájönni, hogy mi az és ezért idegeskedsz. Ülj le és próbálj meg elgondolkodni mi lehet ennek az oka.
5/5 anonim válasza:
Én se olvasom végig csak belekapkodtam mert eltelik az életem fele. Reggelente tolj be egy jó kávét aztán szard le a világot! Nincs olyan dolog amiért megéri az idegeidet tönkretenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!