Nincs önbizalmam? Mit tegyek?
Én meg nemvok csúnya mégsincs nekemse.
sztem ez nem ettől függ...de sajnos nemtom mit kellene tenni.Talán nem kellene ilyeneken gondolkozni.
Én is ilyen voltam sajnos. Az elmúlt 1 évben viszont teljesen megváltoztam. Próbálj meg célokat kitűzni magad elé amiket meg is valósítasz. A legjobb módszer ha leírod őket egy lapra és amiket elértél, azokat kipipálod. Ha mind sikerült, akkor látni fogod, hogy képes vagy arra amit szeretnél és ez növelheti az önbizalmadat is. A legjobb, ha olyan célt érsz el amiről nem hiszed, hogy képes vagy rá, de mégis teljesíted bármi áron. A másik jó módszer az önbizalom növelésre, ha a tükör elé állsz és elsorolod a jó tulajdonságaidat kívül, belül. Nem kell a rosszra koncentrálnod állandóan, mert attól csak feszélyezve érzed magad. Először lehet, hogy furán fogod magad érezni a tükör előtt, de hidd el hatásos. Az is jót tesz, ha olyan ruhákat hordasz amikben jól érzed magad és a te stílusodnak felel meg. Illetve (most lehet furán hangzik) de a rágó is segíthet, mert ha nincs önbizalmad általában szorongasz az adott helyzeten és ilyenkor mindig valamilyen pótcselekvést végzel (pl: körömrágás, haj igazítás stb...). És ezt a feszültséget a rágózással le tudod vezetni.
Remélem segítettem. :)
Az előbb írtam egy másik kérdéshez és épp a tiedéhez is illik valamilyen szinten! Most bemásolom amit oda írtam, utána pedig megmagyarázom:
"Mindenféle képpen ajánlanék neked pl. olyan elfoglaltságokat otthonra, amik fejlesztik a személyiséged, elgondolkodtató és más világba emel, vagy épp kiemeli az életed pillanatait.
Hogyha megtalálod magad és elkezdesz egy kicsit jobban bízni önmagadban, akkor az látszik a megjelenéseden és ettől felfigyelnek rád. Észre fognak venni.
Úgy gondolom, hogy ha úgy érzed, hogy rád nem figyelnek oda akkor sokat vagy otthon. Tudom ajánlani, hogy kezdj el rajzolgatni, festeni, kezdj el tanulni valami hangszeren pl. gitár.. Írj naplót. Egy sajátot, amit csak magadnak írsz és regisztrálj egy blog oldalra. Kezdj el blogot írni, írd le a gondolataidat, azt amit remélsz az élettől a vágyaidat és a múltad a jelened fontosabb szakaszait.
Énekelj és olvass sok könyvet.
Az idődből kitelik és egyszerre töb dolgot is tudsz csinálni és össze is tudod kötni a dolgokat.
pl. regisztrálsz egy blog oldalra tanulgatsz gitározni és ritmusra ráénekelsz, a sok olvasástól megnő a szókincset akár saját dalt is írhatsz, ezeket a pozitív élményeket megoszthatod a többi emberrel a blogodon keresztül.
A lényeg a pozitív behatásokon van. HA festesz egy szép bögrét vagy eljátszod életed első pár dallamát megírod az első versed, elolvassák 10-20an a blogod. Az mind növeli az EGO-d amitől boldogabb vagy, többet mosolyogsz, nagyobb az önbizalmad. Ezt a körülötted lévők észre veszik és le akarják majd rombolni, ők lesznek a vetélytársaid.. De amikor felfigyelnek rád, akkor legyél velük közömbös de mégis mutass magadból egy keveset. ettől titokzatos leszel és még jobban érdekelni fogod az embereket.
Légy minden percben kreatív és nézz pozitív szemmel a világra.
Mosolyogj többet és rád találnak a barátok! :)"
Soha nem fogod magad szépnek látni, úgy hogy sulykolod magadba a megvető, bíráló megjegyzéseket.
Találnod kell valamit amiben jó vagy, ami tetszik neked. A saját kis lelkedben. És ha azt megtalálod, attól boldog leszel. Minden ember aki boldog, annak kiül az aurájára egy olyan energia, ami pozitívan változtatja meg az emberek véleményét rólad és azt a külsődhöz fogják kötni.
Meg térj el a tw-ben, újságban és a neten látott idolok képétől. Valójában akiket látsz ők sem olyan szépek. Minden beállított. Ha pedig látsz az utcán egy lányt aki eszeveszettül jól néz ki, az ugyan azt gondolja amit te!
Változtatni akar magán, mert nem elég jó! az ember mindig változtatni akar, sosincs megelégedve avval amije van. Pedig abból kell gazdálkodni!
Nézz bele a tükörbe, mélyen nézz a saját szemedbe és mondd azt, hogy Gyönyörű a szemem, tehetséges vagyok XY-ba és ügyesek az ujjaim, kreatív vagyok, amúgy szép a bőrszínem a fülcimpám pont olyan amilyennek lennie kell, és igen a köldököm vonalai olyan tökéletesek, hogy kívánni sem kívánhatnék szebbet!
Mindent az alapoktól kell kezdeni, először a belsődet szeres és fogadd el utána jöhet a szemed, a bőröd, a füled a köldököd és szépen lassan saját magad rabjává válsz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!