Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek félelem ellen?

Mit tegyek félelem ellen?

Figyelt kérdés
A családommal minden nyáron megyünk nyaralni tengerekhez.De én ha így belegondolok,kiráz a hideg.Mindig nagyon várom h fürödhessek a sós vízben,de eléggé tartok tőle.Mármint ilyenkor.Cápák,kőhalak,korall...mindenféle haltól undorodok.Mezítláb be sem merek menni.Úszni tudok,de tavaly volt egy csomó medúza a vízben,mindenki nyugodtan pancsolt,csak én sikítoztam egyedül és futottam ki a vízből mint állat!!!Messzebb be sem merek menni,csak a víz tetején és apuval.Ha nem látom az alját,rettegek.Egyik nyaralás során úgy volt "elrendezve",hogy ahogy befelé kellett menni, egy sor szikla volt,de mindenhol,és az tele volt minden növénnyel,meg amit a víz kihordott.Nagyon féltem fölötte elmenni!!Kifelé ugyan ez volt.Mit tegyek félelem ellen?
2010. febr. 1. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Sajnos félelem ellen nem nagyon van recept. Mindenki mástól fél, te az ismeretlen vizektől, vízi élőlényektől, más pedig a sötéttől, bezártságtól stb.

Nézz egy pár videót a csodálatos vízalatti világról YouTube-on. Gondolok itt nem cápákra, hanem pl delfinekre, teknősökre, halacskákra. :) Hidd el, nem olyan szörnyű az. Próbáld a jobb oldalát nézni.

Ill. ajánlanám még figyelmedbe a H2O filmet/ sorozatot. Attól talán jobban megjönne a kedved. :)

Remélem segítettem egy kicsit.

2010. febr. 1. 14:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Ja igen azt is nézem,szeretem a sorozatot!Köszi próbálkozom!
2010. febr. 1. 15:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Meg nézd meg sokszor a Cápa című filmet...:D

Segít, ha újra és újra veszed a bátorságot, így hozzászoktatod magad a helyzethez! Nézz szembe vele!!!

2010. febr. 1. 15:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Indokolatlan félelmekről van itt szó...
2010. febr. 1. 15:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok, mondjuk ennyire azért én nem rettegtem szerintem :D

Tengerben csak akkor féltem, mikor már messzebb voltam, és nem is mertem lebukni a víz alá, mert féltem, hogy már túl mély lenne, és meglátnék bármit úszni alattam, pánikba esnék.

A másik ilyen esetem Hévizen volt, ahol tudtam is, hogy 40m mély a tó, és szinte sehol sem sekély...a tó közepén belegondolni, hogy mi van alattam...uhh meg tudlak érteni, most ki is rázott a hideg :D

2010. febr. 2. 21:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Húú ennek olvastán engem is kirázott a hideg...:S:D
2010. febr. 3. 13:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is tudok úszni, de nincs mellettem az apám vagy a bátyám nem mehetek bele a nyakamig érő víznél mélyebbre, mert bepánikolok. Tavaly nyáron majdnem megfulladtam a Balatonba, mert barátnőkkel elmentünk vízibiciklizni, előtte elmondtam nekik a problémám és amikor megálltunk a vízbe, lecsúszott az egyik lány, megkérdeztem, hogy le ér a lába erre mondta hogy igen. Hát én lecsúsztam és persze elmerültem a vízbe, úgy hogy nyújtva volt a lábam. Olyan szinten bepánikoltam, hogy majdnem ott fulladtam bele. Utánam ugrottak a vízbe, és még ők voltak kiakadva.

Talán ha elmennél valami olyan helyre, ahol sok a hal meg az ilyen vízi élőlények és szembe néznél a félelmeiddel és rájönnél, hogy nem bántanak, meg ahova mentek nyaralni nézd meg, hogy milyen halfajok honosak. És attól megnyugodsz lehet.

Én sem tudok rá megoldást.. :(

2010. febr. 6. 22:17
 8/8 Leting válasza:
hát nem tom mit tegyél de a félelem az felkészíti az agyat a a túlélésre ami jó:D (ez állatoknak nincs amúgy csak embernek):D
2011. ápr. 30. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!