Mit tegyek félelem ellen?
Sajnos félelem ellen nem nagyon van recept. Mindenki mástól fél, te az ismeretlen vizektől, vízi élőlényektől, más pedig a sötéttől, bezártságtól stb.
Nézz egy pár videót a csodálatos vízalatti világról YouTube-on. Gondolok itt nem cápákra, hanem pl delfinekre, teknősökre, halacskákra. :) Hidd el, nem olyan szörnyű az. Próbáld a jobb oldalát nézni.
Ill. ajánlanám még figyelmedbe a H2O filmet/ sorozatot. Attól talán jobban megjönne a kedved. :)
Remélem segítettem egy kicsit.
Meg nézd meg sokszor a Cápa című filmet...:D
Segít, ha újra és újra veszed a bátorságot, így hozzászoktatod magad a helyzethez! Nézz szembe vele!!!
Én is így vagyok, mondjuk ennyire azért én nem rettegtem szerintem :D
Tengerben csak akkor féltem, mikor már messzebb voltam, és nem is mertem lebukni a víz alá, mert féltem, hogy már túl mély lenne, és meglátnék bármit úszni alattam, pánikba esnék.
A másik ilyen esetem Hévizen volt, ahol tudtam is, hogy 40m mély a tó, és szinte sehol sem sekély...a tó közepén belegondolni, hogy mi van alattam...uhh meg tudlak érteni, most ki is rázott a hideg :D
Én is tudok úszni, de nincs mellettem az apám vagy a bátyám nem mehetek bele a nyakamig érő víznél mélyebbre, mert bepánikolok. Tavaly nyáron majdnem megfulladtam a Balatonba, mert barátnőkkel elmentünk vízibiciklizni, előtte elmondtam nekik a problémám és amikor megálltunk a vízbe, lecsúszott az egyik lány, megkérdeztem, hogy le ér a lába erre mondta hogy igen. Hát én lecsúsztam és persze elmerültem a vízbe, úgy hogy nyújtva volt a lábam. Olyan szinten bepánikoltam, hogy majdnem ott fulladtam bele. Utánam ugrottak a vízbe, és még ők voltak kiakadva.
Talán ha elmennél valami olyan helyre, ahol sok a hal meg az ilyen vízi élőlények és szembe néznél a félelmeiddel és rájönnél, hogy nem bántanak, meg ahova mentek nyaralni nézd meg, hogy milyen halfajok honosak. És attól megnyugodsz lehet.
Én sem tudok rá megoldást.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!