Más is szokott angolul álmodni és angolul gondolkodni?
Ez azért van, mert ahogy írtad csak passzívan gyakorlod a nyelvet ami aztán álmodban dolgozódik fel.
Velem is szokott ilyen lenni.
Először is köszönöm a válaszokat!
Másodszor kedves 2.
Angolt tanulok már elsős korom óta, ez kb 10 évet jelent. De csak az elmúlt másfél évben vettem komolyra, mert elegem lett, hogy nem tudok semmit. Mióta kidobtam a tv-t, mert abból is elegem lett elkezdtem sorozatokat nézni magyar felirattal, néha már azt is elhagyom. (Supernatural, Walking Dead, meg a többi..) A filmeket pedig másfél vagy 2 éve nézem eredeti hanggal ha van rá lehetőségem. Van amikor rám jön a zenés hangulat, ilyenkor lyrics alapján próbálgatom utánozni a dolgokat, stb. Az hogy mennyit, az csak attól függ, hogy mennyi időm van rá. Általában sorozatból heti 2-3x40 perc jön össze, mert ennyi sorozatot követek most hétről hétre. Titkom különösebben nincs, mert az elmúlt 8-9 évben majdnem buktam végig. Aztán a mostani nyáriszünetben eléggé felpörgettem a sorozatokat, meg minden mást, így idén mióta kezdtem a sulit egyszerűen értek mindent, pedig csak épp hogy odafigyelek. Szóval titok nincs, tényleg csak az, hogy sokat használom az olyan módszereket, amiket fentebb már említettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!