Mi tanuljak, ha minden érdekel?
Én is így vagyok.
Jó vagyok töriből, biológiából, matekból, kémiából, de fogalmam sincs, hogy melyikkel kellene elindulnom. Talán a biológiát használom ki és orvosnak tanulok, de lehet, hogy a törivel politikusnak. Nem tudom. XD
Szerintem át kellene nézned először is a főiskolai, és egyetemi szakokat.
Nekem úgy tűnik, hogy a lényeggel, a szakokkal még nem foglalkoztál.
Valamint úgy lenne jó koncentrálnod - a mellet, hogy mi érdekel, mint tanuló, "befogadó" - , hogy mi az amit szívesen "csinálnál" is.
Illetve szerintem ha lehet, ez legyen a fő szempont.
Ami "csak" érdekel, de nem foglalkoznál vele produktív módon, azt bármelyik suli mellet is tanulhatod pluszban, egyénileg, esetleg külön suliban, tanfolyamon.
Ellentmondanék az utolsónak, egy rakás szakra felvesznek 3,8-as átlaggal, ha az érettségid jól sikerül. Mondjuk orvosnak valsz nem vesznek fel, de kevés olyan szak van ahova ez nem elég.
Ha a pszichológia, világvallások érdekelnek menj pl. szociológia szakra. Vagy pszichológiára.
Én a helyedben viszont kihasználnám, hogy értesz a bioszhoz, kémiához, informatikához és bioinformatikára mennék. A jövő ágazatának mondják. (Unokatesóm ott tanul és még nem is végzett, de már kapott egy két állásajánlatot, és ez azért elég jól hangzik)
Neki még nem számítanak az ez évi jegyek, mert ötévesen van ha jól értelmezem.
Én is jó vagyok minden tárgyból, de azért megvannak azok amiket tényleg szívesen tanulok, és jobban érdekel mint a többi. Ez nálam az irodalom és a töri..csakhogy én is elkezdtem gondolkozni, hogy ezekkel mire is megyek? Oké jelentkezhetek pszichológusnak, de hiába vagyok kitűnő, nincs túl sok esélyem, hogy felvegyenek, hiába járnék erre szívesen. Ezért próbáltam inkább arra rájönni, hogy milyen munka lenne az, ami igazán érdekes, és nem egy íróasztal előtt kell görnyednem állandóan. Így jött a biológus. Nem tudom, ti hány évig tanultok egyes tárgyakat, gondolom másképp mint a normál osztályok. Én angol kéttanon vagyok, szóval nekünk 2 év bioszunk volt, az is angolul...de nem hiszem, hogy nem lehetne megcsinálni belőle az érettségit. Na ebből csak annyit akartam kihozni, hogy azt kell mérlegelned, hogy mi az a szerepkör és munka ahol jól éreznéd magad.
Egyébként érdekes, ha nekem kell megfogalmaznom az érdeklődési körömet, ez a három nekem is benne szokott lenni :D
És még egy plusz: Nem tudom, hallottál-e egy ösztöndíjról, ami külföldi iskolákba juttat ki. Erre a pályázatra olyan diákok jelentkezését várják, akik sokoldalúak, több dolog iránt érdeklődnek, és jó a szociális érzékenységük. Ezt csak azért írom le, mert az éven én is jelentkeztem, és hatalmas lehetőségnek tartom és ha nem ismernéd, de érdekel esetleg, akkor küldj egy emailt :)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!