Mit tegyek, hogy normális életem legyen és ne egy fantázia-világban éljek?
Szia
Nekem a dolog szorongásnak tűnik, amit igazából nem egyszerű megoldani egyedül hiszen az kell hozzá, hogy járj közösségbe amíg el nem múlik, de ez borzalmasan nehéz csak így. Persze nem feltétlenül baj az, ha az ember kerüli a nagyobb tömegeket, nem szeret mondjuk századmagával bulizni, mert egész egyszerűen nem érzi magát jól benne, nem szereti. Viszont amikor vágyunk rá, hogy (ahogy esetedben) csak pár emberrel, de az sem megy akkor beszélhetünk szorongásról szerintem. Alapvetően az, hogy ez az érdeklődési köröd van egyáltalán nem hinném hogy baj lenne, valószínűleg megerősítesz abban, hogy ha hirtelen lennének "témáid" más emberekkel attól még nem tűnne el a félelem.
Ha valóban arról van szó akkor a tudat alattival 'van probléma'. Gondoltál már arra, hogy felkeress egy pszichológust ezzel?
Szia!
Azt Te érzed, hogy mennyire segít, vagy mennyire nem, lehet esetlegesen fel kellene keresned valaki mást ha már egy ideje ott vagy és semmilyen változást nem érzékelsz. Ha igen, akkor viszont ne feledd hogy ez egy hosszú út ami közben az ember könnyen válhat türelmetlenné amikor már elkezdi érezni a javulást. A pszichológusod csinál hipnoterápiát? Csináltatok már ilyet? Ha nem és tud akkor mi a véleménye róla, az nem segíthetne a szorongás feloldásában?
A tudatalatti helyrehozása elég hosszú folyamat, amit szerintem azért lehet e nélkül is javítani, de hogy milyen mértékben és mennyivel jobb a hipnoterápia azt nem tudom (de valószínűleg jobb). Erről beszélgetettek már? Mármint lehet azért nem tért még ilyesmire rá mert tudat felett nincs még minden rendben?
Az biztos, hogy ha nem akkor nyugodtan kérdezheted őt ezekről is, illetve a javulás útjáról is: ő érzi e, te hogy érzed, pontosan hol tartotok, haladtok e, ha nem miért nem stb.
Ne haragudj, most a válaszodban nem láttam az iskolai dolgok részt. Ettől mondjuk még a válaszom áll, azt nem tudom hogy az ilyen dolgokat csak tudat felett vagy tudat alatt vagy mindkét helyen kell e kezelni. Én legutóbbira gondolnék, hogy beszélgetni kell az ilyen eseményekről és tisztázni kell őket tudat felett de mondjuk a szorongás amit ez az emberbe adott azt lehet hogy beszélgetéssel csak csökkenteni, de teljesen eltüntetni nem lehet, hanem ahhoz irány a tudatalatti.
De ezek már veszélyes vizek nekem, én úgy érzem hogy beszélgetéssel is le lehet vinni a szorongást egy olyan mértékre ami elviselhető és utána az emberi gyakorlati dolgokkal minimalizálja azt, de ez biztosan függ attól hogy mennyire és miért szorong az ember szóval egyébként sem szoktam de itt végképp nem mondanék semmi biztosat. De erről szerintem beszélgethettek ott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!